torsdag den 3. september 2009

2009.09.03 Lidt mere torden

Det har været et mærkeligt år. Fiskeriet har ikke været godt og i særdeleshed ikke vejret. Lige nu skulle jeg være ude og fiske og selvfølgelig... jeg kan da sagtens tage ud, men troen på det er ikke videre stor efter 3 dage med over 10 m/s. Troen har generelt ikke haft d
e bedste vilkår i år heller. På tordenfronten måtte jeg som bekendt re-konvertere til Jyde for at opleve lidt bulder fra oven i år, men idag skete der endelig noget på de hjemlige jagtmarker. Bygerne havde ramt det meste af landet og nu kunne jeg pludselig høre rumlen i det fjerne. Kursen var ikke til at tage fejl af og på et øjeblik stod himmel og hav i et, mens det faktisk tordnede - altså et rigtigt tordenvejr. Af mærkelige årsager havde jeg bare en time forinden været nede og bruge knap 1.000 kr. på noget så utroligt ligegyldigt som et ND8 filter (gråfilter). Den eneste mening med filtret var at jeg ønskede at have muligheden for at tage billeder af lyn i dagslys - hvilke lyn? Det tordner jo ikke her mere...

Godt jeg havde filtret. Pengene var allerede godt givet ud, for 3 lyn måtte lade sig fotografere. Ikke lige den bedste kvalitet, men så lærer jeg de indstillinger til en anden dag.

Godt 2 timer efter lå der en stor CB syd for Trelleborg. Batteri-indikatoren på kameraet viste 15% og jeg blev derfor hjemme, selvom ønsket var stort efter et tordenvejr ude over havet. Fra haven kunne jeg i lidt over en time følge bygen langs Sydkysten inden den kom for langt væk. Det blev til lidt billeder af en oplyst sky, som helt sikkert havde gjort sig bedre ude fra kysten. Men pyt - 2 x tordenvejr på en dag. Det er jo uhørt!

Fiskeriet... jeg skulle være ude idag, skulle jeg ikke? Der kommer en weekend til inden fredningen og ellers så vil dette år gå i bogen som usædvanligt ringe i de fleste sammenhænge. Bornholm venter forude, men jeg vover ikke at sætte nogen former for lid til at det skal gå bedre derovre. Stevns venter også, men skal vi ikke bare sige at vi tager en dag af gangen til en start.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar