søndag den 10. februar 2013

2013.02.10 Tæt snevejr

Under normale omstændigheder, ville jeg have droppet al tankevirksomhed omkring kystfiskeriet i disse vejrforhold. Var det ikke fordi Henrik Ask havde skrevet og sagt at NU skulle vi altså ud, for ellers glemte vi jo helt hvordan man gjorde, så havde de normale omstændigheder fået lov at råde og jeg var blevet hjemme. Hjemme i varmen, hvor tæt sne foregik udenfor og tykt vand var på kysten - et par km fra mig, der kunne forsætte med at tusse rundt i varme strømper og kaste kastanjer efter nogle tåbelige tyrkerduer. Hvor jeg dog hader tyrkerduer!
Men uanset, så stod jeg pludselig her på kysten, udvadet, kølig i knæene og lidt "kuldesløv" og mens sneen faldt tæt og cigaret røgen fra Henriks smøg - 50 meter væk - sneg sig op i mine næsebor, tænkte jeg at det nu ikke var så galt endda, det her kystfiskeri. Kulde, sne og alt det andet til trods...


Men jeg kunne ligeså godt have fisket uden krog, for ærligt talt, så troede jeg ikke en skid på vores forehavende. Men Henrik havde lokket og jeg var hoppet på den, så hvorfor ikke lade krogen være på, hvis nu...


Kulden, sneen og en gang kluddermor til Henrik fik os op på land efter maximalt 30 minutters fiskeri. Henrik løste sit knudemysterie og lykkedes at binde hovedline og forfangsline sammen - uden bobleflåd. Hvad filen, det ville nok ikke gøre det store uanset, men kan man kaste 80 mtr. så er det vel at foretrække, trods alt. Men vi kom aldrig i vandet igen. Der var lige et par historier der skulle løses først. Historierne trak ud, vandet trak sig tilbage - for at komme op igen i store bølger fra bornholmer katemaranen - og således trak et par timer ud på kysten i tæt snevejr.


Tæt snevejr i hyggeligt selskab og vi var rørende enige om at turens hovedformål, skulle gentages så snart der kom lidt mere liv i kysten. Ikke mindst på de pladser vi havde delt under tidsrummet stående i læ ved bunkeren, i håbet om at det ville blive varmere og der ville komme fisk. Det sidste ved vi givetvis intet om, både fordi vi hverken fiskede mere og fordi det overhovedet ikke virkede sandsynligt, men det første kan jeg garantere at det ikke blev. Tværtimod! Det blev pivhamrende endnu mere koldt og således gik der et par timer på kysten i godt selskab - uden fisk, men med en fantastisk solnedgang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar