tirsdag den 10. december 2019

2019.12.10 Ravtur, gåtur, arbejde og alt det andet mellem søvn og arbejde

Egentlig skulle jeg kunne afslutte allerede her, fordi alt det andet mellem arbejde og søvn på denne årstid, er særdeles begrænset primært grundet manglende dagslys. Og uden lys forsvinder min lyst til en del ting. Nuvel, jeg har startet et nyt projekt i garagen - ikke ombygning - men med resin (Epoxy produkt) hvor jeg skal forsøge mig med lidt kunst, hvis man kan tillade sig at kalde det amatørarbejde jeg udfører, for det...

Jeg er også i gang med at lave gæstetoilettet og få koblet mit nye vandsystem til, men det er afhængigt af min VVS mand og eftersom han også har et liv, så indebærer det for nærværende en del ventetid. Så heldigvis har jeg mit arbejde at bruge ventetiden på, når den ikke fordrives i Kastrup eller Schiphol og hvor jeg sidder og glor mellem mine afgange til og fra Holland og kontoret.

Men så går der tid med det. Fordi vintermørket alligevel er så langvarigt som det kan blive. Man må ikke fiske på en af de bedste årstider, hvor de fisk man vil beskytte til stor del alligevel er i åen. Det er stadig en mærkelig regel.
Men så må man lede efter rav - dog også det i en årstidsbestemt periode på visse steder. Det er så på grund af beskyttelsen af fugle og sæler, der er lukket det meste af året. Men når man endelig må troppe op ude på Måkläppen, kan man se at der har været folk og rode i området inden fredningen er ophørt. Hvor sjovt er det så lige?

Skal man slutte med lovlydigheden?

Jeg har lidt svært ved den slags. Jeg kan ikke fiske, fordi alle ved at jeg ikke fisker efter regnbueørreder. Eller torsk, hvis der var nogen. Gedder, givetvis - men så skal vinden lige slappe lidt mere af, så kajakken atter engang kan få vand under bugen og glide over det sumpede område.
Men jeg kan da gå efter rav på de pladser der ikke er ligeså familiære og velbesøgte som de andre. Så må jeg måske tage til takke med lidt færre stykker i lommen. Det gør jeg også gerne. Jeg er jo ude og nyde. Hvis altså ikke jeg står i garagen og blander resin til et eller andet skærebræt eller hvad jeg nu kan finde på i ventetiden til fiskeriet starter igen - og vinteren sikkert også starter - og vi får noget lys tilbage.

Det var nok bare det jeg ville sige. Mens solen skinner fra en smuk blå december himmel derude.
Om 11 dage er det vintersolhverv! Om 11 dage vender lyset langsomt men helt sikkert tilbage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar