torsdag den 4. januar 2007

2007.01.04 Premiere

Ny sæson! Endelig min tur til at indvie kysten, med de sædvanlige forhåbninger om at man netop i år får den helt store bamse. Ikke bare på første tur, men i første kast! Men alt var ved det gode gamle. Det var bare at vente, og vi skulle teste 3 pladser før vi så at fisken overhovedet var til stede.
Sådan helt nøjagtigt startede Linus og jeg kl. 06.15 (jep, det er stadig januar og piv mørkt næsten 2 timer endnu)

Linus fortalte i bilen, på vej til Österlen, at der var mange folk ude i disse dage og at han derfor ville tidligt afsted, for at sikre en billet på første række, til vores fælles lidenskab.
Ved ankomsten var vi de første på parkeringen. Der kunne i og for sig havde været en del før os, som havde indset de umulige forhold og kørt igen, men det virkede ikke sådan. Mens jeg i mørket rodede med linen i stangens øjer, dukkede der en dansk bil op. Den hang kun lige over gruset, pga. alle de folk der sad i den - jeg takkede Linus for hans fremsyn, og vi kunne med tilfredshed konstatere at vi blev først færdige. Men danskerne kørte igen og 2 minutter efter forstod vi hvorfor: Det oprørte hav! Jovist, bilen havde da været svær at styre på vejen til Österlen pga. "lidt" sidevind, sådan en 12-14 m/s, men alligevel... Vi fiskede en kort strækning af og kunne konstatere at alene den grålige farve i vandet, var alt for ødelæggende for fiskeriet. At bølgerne skyllede Linus af sin sten et par gange, gjorde ikke sagen bedre, men det værste var dog tangen. Linen blev et rent tørrestativ for tang.

"Nord for Simrishamn", var budskabet som en hulens masse mennesker også havde indset. På Österlens mest kendte plads, ville vi lige se hvordan det gik. Ingen fisk, men hvorfor ikke prøve? Allerede i femte kast var jeg sikker på at årets første var på vej, men det kontante hug resulterede kun i 2 blanke skæl på krogen. Jeg havde faktisk 2 hug til og så også 2 fisk markere længere ude, men ingen der ville blive hængende. At dagen allerede dér, var afgjort kunne vi ikke vide, men det endte med at vi ikke fik en skid, i stil med alle de andre der var ude og sådan gik min premiere.

Øv, for det er ikke sjovt at skulle vente på den første fisk. Linus fik 6 i mandags (4 blanke og 2 sorte), en sort i tirsdags, og 2 blanke igår. Men idag skulle vejret absolut liiiige...

Weekendenvejret? Tjek selv Tv2. Jeg går tur med barnevogen og fruen istedet for at fiske.
Godt nyt fiske år :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar