søndag den 7. januar 2007

2007.01.07 Blanko

På vej til en aftale på kysten, får jeg en sms fra Kenn der har fanget 2 og mistet en, samt haft et par følgere. Hvor svært kan det være at køre videre mod ukendte vande, når Kenn står på en plads der holder fisk? Svært... men jeg måtte holde gejsten oppe og tro på at Johan Kohnkes og mit mødested ville give fisk. Det ville det ikke, ifølge de 2 jeg mødte på vej væk fra pladsen - der var tang hele vejen ud, men jeg kan altså ikke dy mig, når vandet har den farve, som det havde idag. Altså i baljen og prøve.

En halv time senere kunne Johan og jeg konstatere at der vist var tang, men så slemt var det heller ikke. En ny runde, afslørede at fisken også var på plads. Halvvejs inde huggede det - gentagne gange. Jeg prøvede med spinstop og hurtig indspinning, men det kontante hug kom aldrig. Til gengæld viste en temmelig stor fisk sig bag blinket, og den vendte hurtigt rundt ved synet af mig - mig der endnu havde årets første til gode, og derfor ikke var videre venlig at se på.
Et hurtigt kort kast blev lagt ud og hug igen - og igen en følger, denne dog kun omkring målet og så skete der bare ikke mere. Johan havde haft hug og en følger og vi kiggede på hinanden i undren over hvor hurtigt fiskene var kommet og gået igen. 2 minutter - maksimalt!

Først en time senere, fik Johan fisk på. En blank på 49,9 cm. blev genudsat i det mere og mere oprørte hav. Der lugtede af fisk og vi havde da også jævnligt meget forsigtige hug. Men da solen kiggede frem, skete der endelig noget. Helt ude i kastet fik jeg et godt hug og jeg kunne dermed fighte årets første. En blank skønhed på 1,7 kg. måtte lade livet, oppe på det tørre.

Vinden tog yderligere til og selvom der også kom mere tang og ålegræs i vandet, fortsatte vi fiskeriet, der dog ikke gav mere. Men nu var årets første også kommet på plads, og så går det hele meget nemmere, ikke?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar