fredag den 9. februar 2007

2007.02.09 Uventet til Listerlandet

 "Jeg tager ikke hjem, før jeg har fanget en godkendt blank"

Røret blev lagt på, og så vidste jeg at nu kom Lotti med fiskefeber og hele grejarsenalet - og ville blive svær at slippe af med igen. Vejret? Ja, for en uge siden så det fint ud, men da jeg gik og ventede på Lotti tog vinden til fra øst, og af en eller anden årsag, så er det ikke første gang det sker. Det er faktisk tredje gang for mig og femte, for Lotti.

Som ventet var havet fredag morgen fuldstændig vildt. Vi havde regnet med at områder på Sydkysten kunne fiskes, men det var møjet til og blev kun værre og værre jo længere østpå vi kom. Vi vidste udemærket godt at Österlen var ufiskbart, men kunne ligeså godt tjekke det ud. Synet fra Skillinge var til at grine af - sort vand og bølger der brækkede mindst 200 mtr. ude. I bilen var der en der sagde at Listerlandet måske kunne fiskes og pludselig var Sebastian Loeb sluppet løs på de tilsneede små veje oppe på nabberne. På afstand så vandet uhyggeligt lækkert ud og vi var klar til fisket på et par sekunder.

Højvandet var lige så markant heroppe som i Skåne. Det burde intet gøre, og fiske kunne vi også, men der skete ingenting i de kast vi havde, hvor tang ikke ødelagde blinkets gang i vandet.
Med 2 minusgrader i luften og is i stangøjerne, prøvede vi at vade ud til de pladser vi plejede at fiske på, men kunne ikke pga. højvandet og bølgerne. Dagen endte med et stort flot nul og bedrøvede tog vi hjemad, og håbede på at udsigten tog fejl med hensyn til lørdagens vejr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar