tirsdag den 1. juli 2008

2008.07.01 Jävla turgubbe


Sandet piver under støvlerne mens jeg går op til bilen, frysende og træt. Det der natfiskeri kræver sin mand og jeg er allerede træt efter lidt aftenfiskeri. Johan er stadig på plads og sikkert med et lille smil på læben... eller rettere et stort smil nu hvor jeg er gået og det med god grund.

Dette er endnu en fisketur uden den store fede. Det er endnu en fisketur uden den store fede blanke... men at få fisk om sommeren efter solnedgang er bare så fedt og i dag løb Johan med guldet, sølvet og så endnu et stykke sølv. Vi startede tidligt, grundet fiskene forleden - ja, samme plads selvfølgelig - men fiskene var ikke inde eller så ville de ikke lege med så tidligt. Johan fangede dog en sild på kasteflåd og dermed det første stykke sølv. Selv havde jeg lige skiftet til snapsen, men jeg har været med for længe til at vide at det ikke er lig med store fede fisk på plads. Men hold kæft hvor man håber det netop er i dag det sker, ikke? Sild og tobiser sprang rundt i vandet, ikke for livet desværre og der var åbenbart også sultne sild inde på det kystnære.

"16 gr." siger Johan. Jeg tjekker efter og jo, den er god nok. Den første tomme time får os på andre tanker og sammen vader vi igennem et stort område fuldt af utrolig rådden tang, ud på en lille odde. Her dropper temperaturen til 14,5 gr. og altimens solen går ned, strammer jeg langsomt grebet om stangen, klar til det første voldsomme hug. Silden er der, tobisen er der, vandtemperaturen er der. Selv lyset og fornemmelsen er der og netop nu; tidspunktet er der - og der sker intet. Endnu en time med lange "velplacerede" kast ud i det store tomme hav.

Tilbage til udgangspunktet og vi stiller os begge på favoritten, Övergångstället, som vi har døbt det. Overgangen mellem det store sandområde og stenene med masser af tang at gemme sig i. Måske er de sent på den i dag, men Johan vil hellere spise sig en mad og efter den vader han ud på revet til venstre. Det er rigtig god vinterplads og nu er det også en god sommerplads, for efter få kast kroger han et rigtigt godt fightende ørred på 1,7 kg. i den smukkeste sommerkondition. Guldmedalje! Jeg vader over mod ham og tyvfisker hans plads mens han er inde og fotografere og ser straks en fin fisk gå fri af vandet, men så er det bare en af de dage man ikke kan. Ikke så meget som en fisk eller en følger har jeg og alt jeg mærker er lille hug. Johan derimod, går ud og tager endnu en fisk foran mig - en bette pjevs ganske vist - men alligevel og endnu en sølvmedalje. Tjek fisken på hans hjemmeside

Jävla turgubbe!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar