torsdag den 26. juni 2008

2008.06.26 Klap


Det klappede! Vinden blev ikke så slem som ventet og dermed var risikoen for mørkt vand væk. Johan Häkkinen havde tilfældigvis skrevet at han ville ud og fiske og så var det nærliggende at slå pjalterne sammen og komme afsted. Jeg var først på den udsete plads og nåede at affiske en lille halv time inden Johan dukkede op. Ingen fisk, selvom det var utroligt lækre forhold - men ikke forhold jeg ville natfiske i, idet vinden på havet havde været hårdere end ved kysten. Store bølger slog nemlig ind og havde det været april... men det er en anden sag!

Vi blev enige om pladsskifte og var kun lige kommet på plads ved hver vores sten, da jeg havde kontakt ude for enden af linen. Hornfisk var en nærliggende tanke, men så huggede det igennem og en havørred sprøjtede fri af vandet, for derefter at tage et godt langt udløb. Jeg så ikke fisken helt og troede straks at en sommerfisk i modellen god var på. Fighten og udløbene var derefter, men da jeg fik den ind forstod jeg hvordan havørreden på omkring 50 cm. havde formået at kæmpe så godt. Den var kroget lige i dunken... suk. Det var en rigtig tyksak og så huggede den lige hvor den skulle, på kanten mellen sten og sand. Med en på plads, måtte der være flere og Johan og jeg fortsatte jagten. Igen havde jeg hug og et par kast efter sad den der igen. En lille årsfisk kom ind og fik løsnet sig selv foran mig og så var det Johans tur til at fighte fisk. Hans var endnu mindre end min, men vi var glade nu - fisk på plads og i noget nær perfekte forhold. Hvordan ville natten ikke blive?

Mørk! Lysende natskyer, lækkert vand og godt selskab, men ingen fisk. Surt. Her troede vi lige at vi skulle til at have godt sommerfiske med fisk på land, men fiskene forsvandt - til gengæld vågnede vinden ligeså langsomt og i skrivende stund er det igen mørkt vand på sydkysten.

P.s. Det er i dag 16 år siden at....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar