fredag den 26. juni 2009

2009.06.26 Glad sommer


Jeg ved ikke om det bare er mig, men har det ikke blæst og blæst og blæst de sidste mange uger? Jeg har haft flere planlagte ture og kun en af dem blev til noget, hvilken er omtalt tidligere i denne måned. Hele 3 kast på en aftentur på 2 pladser og ellers er vandet bare grumset, hvis ikke det blæser. Det er lidt en kedelig omgang og jeg går lige nu og frygter at sommersæsonen er væk allerede inden den kom igang, for et kig i prognoserne for den kommende uge, giver temperaturen et ordentlig hug opad. De snakker om sommervejr, så langt øjet rækker. Mellem 25 og 30 gr., giver fantastiske sommerdage på terrassen og sikkert også på kysten, men nu hvor kystvandet allerede er oppe på 12-14 gr., er der ikke langt til badedagene men rigtigt langt til fiskedagene. Sådan er det bare. En eller anden har sagt at "vi skal være glade for vejret, så længe vi kan trække det"...


Og ellers går det som meget godt. Alt for meget arbejde og suverænt for lidt fiskeri, men fanen holdes højt og lidt farve på næsen har jeg da fået, da jeg forleden var på Christiansø. Hvilken fantastisk smuk ø vi danskere har ude i Østersøen. Prøv at besøge den en dag - altså dig med interesse for naturen. Øen er 700 mtr. lang så du kan gå rundt om den et par gange på de timer du får til rådighed, inden færgen sejler igen. Ellers kan du gøre som jeg. Sætte dig på byens kro og spise et megastort stykke smørrebrød med røget kartoffel og bacon. Og så lige hjemmelavet brændevin til - Christiansø Slåensnaps og en stor fadbamse... Se, det er godt!

Nå jo. Spørger du måske om hvordan det går med projektet om fiskeetik og regler for Skåne? Jo, men det er igang. Janne Blanking, Kasper Mühlbach og jeg har haft vores første møde og fået de første ting på plads. Der kommer snart lidt information fra os, men forvent nu ikke at der fra imorgen står ordensvagter på Sydkysten ved hvert rev. Ting tager tid og i særdeleshed hvis man har ønsker der kun går at ændre på "regeringsniveau" - og her taler jeg ikke fisketure, der skal meddeles ministeren herhjemme, men den rigtige regering i landet. Det nytter sgu ikke noget at der står en sur gubbe i plasticwaders og skælder på en lokalpolitiker, fordi hans fiskeplads er optaget af (lovlige) net... Så tålmodighed, ikke alene gennem forsøget på at fange en 5+´er, men i særdeleshed i at få ændret lovgivningen. (Jeg håber så ikke politikerne er lige så længe om at ændre noget, hvis muligt, som jeg er om at fange en blank på over 5kg.)

Nå jo igen... idag er det 17 år siden at......

Ingen kommentarer:

Send en kommentar