onsdag den 20. marts 2013

2013.03.20 Jævnt døgn = forår?

Der er nogle der siger 01 marts. Jeg hælder også til den. Marts er = forår. Men den måtte vi æde igen i år, så det var værsgo at vente til jævndøgn, for så kan den ikke trækkes længere - vel? Men et kig ud af vinduet, på DMI og langs stranden lader alt tilbage at ønske i den retning. Ikke at jeg har noget mod vinteren. Tværtimod, næsten. Den har varet længe nu, nok også lige lovligt længe idet isvinter chancen er passé, men jeg kan ikke lade været at imponeres over den vedholdenhed fra naturens side. Altså hvor tit har frost - dagsfrost - så sent i marts? Det sker ikke tit og det er i øvrigt med at nyde det, for resten af verden lider under den globale opvarmning. Rekorder falder på stribe, desværre i den kedelige retning. Men det skulle ikke handle om det. Jeg ville bare sige glædeligt forår, for igår så jeg en vibe - og så er den altså sikker! Tranerne er sigtet, 01 marts passeret, jævndøgnet indtruffet... og så en vibe. Men den vibe har sikkert været her længe - jeg har bare ikke været ude. Det kommer jeg heller ikke foreløbig. Vandet er stift i klumper og ellers kanonkoldt. Det bliver nok atter en træg sæson og når den vel kommer igang, så ved jeg godt hvem der også kommer. De starter på Belona og slutter på Belona...
Nå... glædeligt forår - når det kommer, både astronomisk, teknisk og kan måles i plusgrader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar