lørdag den 14. september 2013

2013.09.14 Lukketid

Jeg fik for mig at jeg aldrig fik skrevet et indlæg om lukkedagen på kysten. Hvorfor ved jeg ikke, men med indlægget fra 2013.10.21 opdagede jeg at jeg ikke havde skrevet siden august, af forskellige årsager. Men lukkedagen kunne da komme med. For filan.


Ajes, Ralf og jeg havde stemt møde og med mit fiskeri de sidste par dage, var vi vældigt tændte på at komme igang. Så tændte at selv Ralf stod tidligt op - eget forslag! - og var her tidligt. Grill og pøller i bilen og så afsted til kysten, hvor vinden ikke rigtig var med os. Den var nærmest ikke eksisterende, helt modsat af hvad der var lovet. (Som der plejer...)
Uanset, så var der fisk i vandet da vi kom igang. De var ikke store og de fulgte kun efter, men de var der og det er vældigt helbredende at se lidt liv, når man så gerne vil fiske.

Ajes fik en lille, inden vi efter 2 timer blev enige om pladsbytte i håbet om mere hugvillighed og størrelse. Men det ene pladsbytte, blev til endnu et. Der blev til et sideskifte, som var en stor nitte og som blev til 2 yderligere pladsbytte... suk altså... og fiskene næsten bare udeblev. Ajes krogede en mega flot blankfisk i en brystfinne og havde en vældig fight med den og selv oplevede Ralf og jeg et par følgere og sammen så vi alle masser af fisk, men dagen endte med et nul, stik modsat af de tidligere dages fiskeri og stik modsat mine forventninger. Andre jeg talte med oplevede det samme, så det var mærkeligt at liiiige den sidste dag endte med det her.

Uanset. Sæsonen sluttede vældigt spændende og ser virkelig interessant ud til næste år! Nu er spørgsmålet om vinteren bliver som de sidste par år. Det er måske ikke særlig gavnligt for fiskeriet på kort sigt, men jeg tror kulden rydder op i de svage led og på arter der ikke hører hjemme hos os. Men det er bare et gæt. Lige nu er det at glæde sig over at der er så mange fisk. Håber det kan holde - men det ser vi... om et par måneder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar