lørdag den 4. august 2018

2018.08.04 Spækhugger og den slags...

Min fiskeside, mine indlæg. Og ærligt talt, har en spækhugger ikke med kystfiskeri efter havørred at gøre. Men eftersom jeg er færdig med projekt førstesal og derfor havde tid til ferie - altså den slags hvor man faktisk rejser sig fra sine hævede ømme knæ og forlader matriklen, så ville jeg gerne lige dele en ufattelig spændende ferie jeg var på.

Turen gik til Island. Der har jeg altid drømt om at komme til og dermed indleder jeg et nyt kapital i fiskedagbog.dk´s historie. Eftersom sommeren har været helt og aldeles fremragende i de solhungrende danskeres øjne, har jeg svedt som et svin mens jeg har spartlet og gjort ved. Og da lyset i tunnellen kunne skimtes, tillod jeg mig at drage på fisketur, men ak... vandet var varmere end hvad godt var. Min datter og jeg fiskede 2 timer og havde det mega hyggeligt, men ikke skyggen af fisk, som måske havde kronet en førstegangsfiskers tur... med waders og det hele... det var i øvrigt i midt juli.

Nå, men hyggefiskeri i uhyggelige varmegrader og så den spækhugger dér...
Vi fik set vulkaner, gået på dem tilmed - det var en hård tur - og så kigget på diverse geysere, varme kilder, mudder der piblede frem og det bedste ved det, var at det ikke var opstillet eller lavet til ære for de mange turister. Det er bare naturen i sin egen æggeprut-stinkende rå udgave. Er du gal hvor det var fascinerende og flot at opleve.

Og da vi kørte videre efter den seneste varme mudderpøl, så ville jeg have lov at se på kysten og fik, som mange gange før, ret i en forudsigelse der denne gang lød; At her burde der fandme da komme en spækhugger forbi. Der gik 2 minutter, så siger Liva;
"Hvad er det der sprøjter derude"

Jagten gik ind på at komme dem nærmere og jeg udså en kurs, hvor vi burde støde på dem på nærmere hold. Antagelsen var korrekt og de store dyr gled forbi os et par hundrede meter ude. Sikke en oplevelse. At vi siden så, hvad jeg gætter var en Minkhval, gjorde det endnu bedre.
Efter den oplevelse strøg jeg ind og købte mig en 70-200 mm. optik til mit Sony A6300. Fandens at ikke kunne få bedre billeder, når nu lejligheden bød sig. Men men...

Tak Island.

Nå ja... og tak Blåvand, for din dejlige fredfyldte natur, som den eksploderende turistmængde om sommeren, ikke lader dig forstyrre af. Helt alene på Danmarks smukkeste strande hvis man gider gå lidt.

Blåvands indbyggertal: ca. 500
Blåvand sommertid, med turister: ca. 50.000
Gå på heden, på stranden (500 meter væk fra hver parkering) eller i skoven og du er helt alene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar