søndag den 27. januar 2019

2019.01.27 I survived the Blizzard of 2019!!

Det er nok et af verdens mest utaknemmelig job at være meteorolog. Jeg er et eller sted glad for at jeg ikke valgte at gå den vej, trods en del spørgsmål om netop dette, da jeg syntes at vejret er interessant og gennem mange år har samlet vejr data og så videre.

Snestormen januar 2019 så ud til at blive vild og hård. Vestjylland ville ligge i tø-linjen der skulle skære ned over Fyn og Lolland. Nord for den: Frost, hård vind op mod 19 m/s og sne. Fedt mand!
Avisoverskrifterne lod os forstå at dette ikke var magsvejr og på Bornholm bad Bornholms Folketidene folk om at blive indendøre og have en sneskovl klar - hvad man så skal med en sneskovl indenfor...

Selv glædede jeg mig både til snestormen, men ikke mindst de mange sekundmeter fra øst og sydøst. Det er nemlig rav vejr!

Og så blev det lørdag aften. Temperaturen steg. Så kom den over nul. Vinden rørte sig ikke rigtigt. Så begyndte det at sludre. Slud gik over i regn og da jeg vågnede søndag morgen pissede det ned, mens temperaturen stod på 2,8 grader. Og vinden... ja den løb med 6-7 sekundmeter fra sydøst.
Nuvel... grejet var pakket og klart og jeg satte mig i bilen på denne sæsons sidste tur til Måkläppen. Men som vanligt var man hverken alene og den manglede vind gjorde det ikke let at finde noget rav. Danmark endte med VM-guld i håndbold - Jeg endte med 8 stykker af nordens guld - alle små stykker, som blev fisket op fra store områder med løs tang. De andre jeg mødte led samme skæbne, men vi var enige om en ting:

Vi overlevede alle snestormen januar 2019!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar