søndag den 16. oktober 2022

2022.10.16 Sæsonens første rav-tur

Vinden var i sydvest og det lugtede af gode gamle Trelleborg hjemme på matriklen. Sikkert ikke den duft byen vil markedføres under, men nu har jeg boet i denne kopi af det gamle Østberlin ganske længe og det eneste man er lykkedes med, er at bygge lidt flere nye huse, så min ovenstående sammenligning efterhånden står for fald. Men lugten... den er der ikke gjort ved.

"Velkommen til Trelleborg" og lugten af rådden tang. Nuvel, jeg er jo vant til duften og arbejder ikke med markedsføring, så for mig er lugten bare en indikation på vindens retning, når den sniger sig op i næseborene. Og mine næsebor trængte til en udrensning uanset lugt, for jeg havde lagt på knæ i flere timer og brugt både vinkelsliber samt hammer og mejsel for at bryde igennem betonlaget i huset. Alt det støv skulle blæses af og ud.

Og ud var det tid til, sammen med den tiltagende vind. Ikke at jeg troede på det, men lysten der driver værket fik mig i kysthabitten på kort tid og så stod jeg der og gloede på den rådne tang som lå i bræmmer flere meter ud. Besværlige forhold, men hey... jeg var ude og der var ingen i nærheden og så er det at tangbræmmer eller ej, så er der altid områder hvor alt det lette materiale samles og sådan et område skulle bare findes.

Således fandt de første små stykker vej til lommen. Turen var en fuldendt succes. Succes allerede da jeg kom ud, for solen skinnede lystigt og vinden til trods, var det ikke i nærheden af koldt. Tværtimod. Det var en 14-15 grader og her i midten af oktober er det ikke så ringe endda.

Jeg fik gået mine 10.000 skridt og på vej tilbage lå der et par stykker af det nordiske guld i lommen og ventede på at komme frem i lyset derhjemme. Det var en dejlig tur.

Bemærk at jeg ikke er negativ og omtaler den kommende vintertid... endnu... vintertiden som jeg hader helt vildt og som snart kommer og ødelægger al glæden ved en solskinsdag efter 17 en rum tid fremover. Men bare rolig... jeg skal nok fremavle et ualmindeligt surt opstød i dén retning snarest muligt! Muligvis krydret med endnu en ravtur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar