tirsdag den 2. maj 2023

2023.05.01 Sæsonafslutning nummer 1, 2 og .... STOP

Hjemkomsten fra Gotland var afslutningen på min ferie. En ferie hvor jeg har fisket en del og haft meget blandede fangster. April var alligevel en skuffelse, der med de underlige fisk slet ikke blev indfriet i fangster, ovenpå marts der ellers var virkelig god. Men der er et eller andet forhold med den østenvind som bare ikke fungerer, når den er konstant.

Hjemkomsten fra Gotland var også en afslutning for sæsonens første del. Men selvfølgelig skulle jeg fiske Sydkysten for lige at sige farvel og tak for denne halvleg, inden hornfisken kommer, så jeg bestemte mig for at tage en aftentur og kom ned til et vand der spillede max med fin sø der rullede ind, masser af grums, men ikke helt ude og så lå alt fedtemøg mere eller mindre bag mig. Det kaldte på en havørred og gerne 4, men min tur nedover revet gav intet. Der var præcis lige så dødt som tidligere i april og mens nogle saftige og flotte bygeskyer rullede over himlen, fiskede jeg lige så stille af og håbede både at hornfisken aldrig ville komme og at havørreden ville indfinde sig igen.

Og... så tog jeg ud 2 dage efter igen, fordi jeg givetvis havde haft både et hug og en følger selvom jeg sagde det var dødt. Men vinden var nu gået fra vest tilbage til østlig igen og alt det fedtemøg der lå bag mig forleden, var nu spredt ud over det hele. Som i ... over det hele!

Jeg vadede langt ud på den første af 5 pladser og kunne nå et par kast uden alt for meget tang på linen. Der mærkede jeg så de ærgerlige hornfisk. Skiftede siden plads, for at tjekke om der var fisk igen i dag, men kom aldrig så langt. Min vadning foregik igen ud på det dybe og alligevel stod jeg med alt fedtemøget omkring mig, hvorfor det ene kast var en kæmpe joke og så måtte jeg drivende våd sætte mig i bilen igen, for at gentage kunsten på det tredje rev, hvor jeg efter en lang tur over de glatte sten, mente at kunne ane klart vand på spidsen - nå at kaste 4 gange, hvor alle var med linen som tørresnor, for derefter at indse fejlvurderingen, gå ind igen og nu køre til det fjerde rev, hvor jeg mødte en anden fisker. Vi talte kort om fedtemøg og begge anede vi klart vand længere ude, jeg vadede langt ud, tog fejl og kapitulerede atter engang, for til sidst at slutte der hvor jeg startede, men hvor vinden nu havde taget til og derfor fået alt fedtemøget på drev i lange baner langs kysten og derfor udelukkede fiskeriet....

Og så var meningen egentlig at jeg skulle afslutte med en sidste aftentur i dag, men bedst som dagen på kontoret var ved at runde af og jeg tænkte at høre med Javier om han var frisk, så meddelte han at der var hornfisk i hvert kast. Jeg satte mig stand-by i sofaen og afventede melding fra hans næste stop, som så var optaget af 7 andre for dernæst at tage den endegyldige beslutning, uden at få fisket...

Men mine waders og vadejakke blev da rene af den vask de fik og STOP skiltet blev åbenbart smækket op tidligere end jeg forventede. Sikke en mærkelig april måned. Igen.

2. halvleg af havørred sæsonen i 2023 starter et eller andet tidspunkt i slut maj eller start juni...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar