onsdag den 7. september 2005

2005.09.07 Grillfisk


Efterårsfiske! Kasper og jeg havde fri og ville afsted tidligt for at få noget ud af dagen. Det endte med kaffe og hygge hos Kasper og vi var ikke i vandet før v. 14 tiden (!)

Inden vi kom ud, gjorde det ikke mig det store, men da jeg så hvor meget vinden lå på kysten, fortrød jeg at vi ikke var kommet afsted før. Jeg havde nemlig ladet mig lokke med til "fralandsvindsfiskeri", som Kasper ville det idag. Men der var 25 gr. og høj sol, og fart på vandet som var omkring 15 gr. varmt.
Den første time skete intet, udover Kasper, der havde en drabelig fight med en tobis der havde taget hans "mirakel" flue klokkerent. Men så begyndte fiskeriet at vågne lidt. Først ved at en ret stor og tyk brun fisk gik fri af vandet foran mig, og siden fulgt af mange flere fisk. Vi troede lige pludselig rigtigt meget på det, selvom de kystnære hoppende fisk intet ville. Et blinkskift på en ny sten, ændrede dog på det.

Først krogede jeg en stor tobis i ryggen. Kastet efter mistede jeg en blankfisk helt ude i kastet. Blink til højre, fisk til venstre. Begge med siden til og begge blinkende i solen. Øv. Men efter 5 minutter sad den der så, igen helt ude i kastet. En fin fight med gode udløb tog slut inde ved stenene, og en ca 2 kg´s opgangsfisk blev genudsat. Kastet efter fik jeg endnu en, denne dog kun omkring de 45 cm. Kasper var rykket nærmere, men de ville ikke, fiskene. Endnu, tænkte jeg.

Først stod den dog på pølser fra grillen og hygge i stenene. Mens korven spruttede, skulle jeg lige have et par kast. Det mente Kasper var nytteløst, idet han kunne mærke der ingen fisk var. Hug i første kast, og fast fisk i andet. Denne også brun og omkring 2,5 kg med store flotter prikker.

Nu var Kasper ved at være desperat, men kunne dog indtage maden i et nogenlunde roligt tempo. Bagefter forsvandt han skyndsomt mod et farligt rev. Da jeg, efter en time, fulgte trop, var der intet sket, udover at mørket næsten var faldet på - men så... fast fisk, og den var mere fri af vandet end i det og Kasper strålede som en lille sol. Endnu en smuk opgangsfisk på ca 2 kg. fik friheden og 2 kast efter brillerede Kasper i mørket igen. Jeg nåede ikke engang fiske, idet det nu var mig der skulle være fotograf. Denne sidste fisk virkede blank, men desværre mistedes den lige inden håndtailing.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar