fredag den 4. november 2005

2005.11.04 - 07 Öland


Der var ingen der var friske på en tur til Öland, så jeg sad alene i bilen fredag morgen på vej til Birger og Liselott i Grankullavik, nordligst på Öland.

Da jeg kom frem var det direkte ud og fiske. Vejret var blevet dårligere og dårligere på vejen til Öland og ude på kysten var det ikke det bedste fiskevejr. Tæt tåge og en temmelig hård SØ vind, men man kunne da kaste. Fredagen gik hurtigt på hæld uden kontakt til fisk, så det var tidligt i seng fredag aften, efter Birger havde været forbi og aflagt rapport for sit eget fiskeri (han havde fanget en flot gedde) og de andre der boede i hyttebyen. Der var 2 hold svenskere og et hold polakker. Sidstnævnte havde haft en gigantisk følger på nordspidsen fredag morgen.

Lørdag morgen så jeg ikke noget til dem da jeg tog af sted, men da jeg mødte en af svenskerne senere på dagen og fortalte at jeg havde fået 4 havørreder, var de klar til et pladsbytte. De havde nemlig kun fanget en gedde. Jeg havde stået på samme plads hele morgenen og det meste af eftermiddagen uden frokost, og ville videre, men det skulle jeg aldrig have gjort, og da slet ikke have fortalt om pladsen og hvilke blink man kunne bruge, for svenskerne var taget ned til pladsen lige inden lukketid og havde intet mærket i den halve time de kunne fiske, men netop som de skulle gå fik først den ene en farvet fisk på 3,5 kg og den anden i kastet efter en blank på 4,1 kg. En stime var simpelthen kommet forbi, og så er det bare om at være på plads. Jeg er da i det mindste glad for at kunne hjælpe... hmm

Bortset fra det, så var mine 4 fisk hhv. en farvet på omkring 2,2 kg., og så et udpluk af blanke målsfisk fra en stime der kom forbi. Derudover mistede jeg 2 og havde et par følgere. Ingen af fiskene var store, af det jeg kunne se. Til gengæld troede jeg at jeg havde kroget en af de bedre, da mit blink blev taget langt ude. Selvom fisken efterfølgende gik helt fri af vandet 6 gange så jeg tydeligt kunne se den og vurderede den som lille, stak den af i et allerhelvedes langt udløb 3 gange og så ændrede jeg mening. Først da fisken kom tæt på så jeg årsagen til postyret - krogen sad i ryggen.

Søndag var det blæst alt for meget op. Jeg prøvede et par pladser hvor det enten var dybt klart og stille vand eller så stod vinden lige på og sørgede for ålegræs til et helt års forbrug. Mistede en mindre fisk og tog derefter hjem.

Selvom Öland ikke gav de store fisk til mig, oplevede jeg igen at der var gang i fisken og det kan ikke gå hurtigt nok med at komme derop igen.

Jeg kan varmt anbefale at bo hos Birger og Liselott i Grankullavik. De uddeler kort over Öland og tegner gerne de bedste fiskepladser ind. Derudover bor man godt og yderst centralt til fiskevand - du kan faktisk kaste fra nogle af hytterne og ud i Grankullaviken hvor der er en god bestand af gedder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar