torsdag den 10. november 2005

2005.11.10 Stevns igen


En fridag passede fint som fiskedag i Johan´s og mit skema og vi ville helst fiske, selvom indkøb af specialøl eller fiskegrej også kunne være en aktivitet for dagen.

Øl kan man næsten altid få, men på Stevns kan man ikke altid regne med at vejret gør fiskeriet let. Dagen i forvejen havde det blæst en del fra S og SØ og vi troede det var grumset vand der mødte os, men det var fint klart og så blev der pakket ud. Ingen fisk den første time og snakken om andre pladser kom på tale, efter en pause. Istedet for at køre, gik vi - og vi gik langt!
De fleste har det nogen gange nok på denne måde, at når man går langt, og virkelig kæmper for at nå en fiskeplads, så får man intet efter alt besværet... mens man ser andre bare stoppe bilen, rulle vinduet ned og fange fisk.

Således også idag, ihvertfald hvad havørred angår. Til gengæld havde Johan og jeg det gode fiskeri efter torsk. Inden vi vidste hvad der ventede ude i suppen, havde jeg i tredje kast mistet en fisk - havørred? Torsk? Og 10 kast efter fik jeg et yderst solidt hug på god afstand. Mine tanker var ikke på torsk de første par sekunder, og da fisken samtidigt tog 3 udløb med rimelig stram bremse troede jeg først det var en havørred der bare ikke gad hoppe - det gør de alle trods alt heller ikke. Måske det endda var super fisken med fulton 2,0 og opefter, der ikke kunne hoppe pga fedme?

Nej... men op kom en smuk torsk på omkring 2-2,5 kg. Jeg havde helt glemt hvor godt de kæmpede, og sådan forsvandt en hel dag på den samme plads med omkring 20-25 torsk til Johan og jeg. De fightede simpelthen forrygende godt og det gjorde fiskeriet rigtigt sjovt.

Nå jo... jeg fangede også 2 havørreder, begge lige under de 50 cm. men de imponerede ikke i fighten, som torsken gjorde. Vi fiskede ikke engang aktivt efter torsken - den huggede selvom vi kørte vores agn hjem i hurtigt tempo.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar