onsdag den 2. august 2006

2006.08.02 Mere af det gode

Jeg var egentlig tilfreds, da aftenens tordenvejr (010806) var ved at forsvinde nordøst over. Men på vej i seng omkring midnat, efter opdateringen af hjemmesiden, blinkede det 2 gange fra syd, på min korte vej fra badeværelset til sovekammeret.

Det måtte selvfølgelig lige undersøges. Udenfor med mig og et syn uden videre mødte mig i den stadig varme vind fra syd - det var først da jeg så det nye tordenvejr, at jeg kom til at tænke på at det første egentlig ikke havde ændret vejret synderligt. 5 mm. regn og temperaturen lå stadig på 22 gr. her ved midnat.

Fra sydøst til vest blinkede det nærmest konstant. Da vinden var i SV blev blikket naturligvis rettet den vej. Foran mig lå en enorm gustfront, og bag den blinkede lynene helt vildt. Billedet af gustfronten, er lidt sløret pga. lukketiden.

Jeg vækkede fruen der kom ud og gjorde store øjne ved synet af hvad der kom imod os. Det var fuldstændig vildt at se på, hvilket de af Jer der oplevede uvejret, udemærket kan skrive under på.
Fra kl. 1 til kl. 4 lynede det uafbrudt. Jeg fik taget henved 250 billeder, men da lynene udløstes så mange gange, blev flere af dem alt for lyse. Der var enkelte gode sky-til-sky lyn, men desværre ingen af de rene lyn der slog ned. Dem har jeg til gengæld på film, som desværre ikke kan vises her.

Da jeg krøb til køjs kl. 4, var der mere på vej, men det var på tide at se dyner.

Nå jo... 54 mm. regn i den anden bølge af tordenvejret! Dvs. 59 mm. incl. det første. Det trængte haven til!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar