søndag den 17. november 2013

2013.11.17 Gedden grum og den nordlige vind i FULDMÅNE

Der er noget der ikke passer - igen. Jeg skal lære at udnytte vejret, når det er der, til min fordel, fremfor at låse mig på en tur og så møde hvad jeg gjorde idag og som de kloge siger ikke var godt gedde vejr. De kloge fik ret, men lur mig om det havde været anderledes, hvis de kloge havde sagt vejret var godt. Ville vores evner have været til det?

Uanset, så syntes jeg det var godt fiskevejr. Det var lækkert at stå i høj sol, midt i november og få lov at fiske. Vinden var måske ikke varm, men kold var den heller ikke. Lækkert, lækkert, lækkert.

At gedderne så ikke syntes det, må bero på vejret, de kloge eller vores evner.
Lunde, Ajes og jeg betrådte fårestien langs tornekrattet og havde kun glimtvis set vandet. Krattet løb tør for grene og jeg kunne med stolthed og lidt bævren i stemmen præsentere de 2 jomfruer for en af de smukkeste udsigter på Listerlandet. De nåede, heldigvis for mig, at sige wauuuw inden jeg selv fik lavet et tadaaa eller lignende. Listerlandet er smukt mange steder og her var en af mine yndlinge. Bare vent til foråret, tænkte jeg... så blomstrer smørblomsterne i forgrunden, mens havet skummer hvidt i baggrunden og mellem skumsprøjtene ser man det smukke klare og både dybblå og smaragdgrønne vand. Det er en gudeplads uden lige. Havørred forår - gedde efterår.

Lunde prøvede noget jeg ikke havde set før, men så absolut støttede ideen med: Bobleflåd og flue til gedde. Hvorfor ikke? Ajes fiskede med blink og jeg havde ladet alt med spin, ligge hjemme til fordel for fluestangen. Lige til det her, vil jeg kun fluefiske.
Og så var det at jeg var nybegynder igen. Shiiiiit nogle klumpede kast jeg lavede. Vinden tog linen, dobbelttrækket blev til et hul i luften fordi linen var forsvundet ud af min hånd og pludselig var fluestangen 2 delt og så ville den skide flue ikke under vandet, men kun streame i overfladen, hvilket - der på den rette dag - sikkert havde været en delikatesse at præsentere. Men ikke idag.
Langsomt blev jeg god igen. Kastene kørte og jeg undrede over hvor lang tid det tager at fighte 66 gedder til genudsætning. Der skal ikke være alt for langt mellem huggene og der skal dæleme også være mange på plads. Altså gedder.

Efter et lille møde, var jeg på vej til tasken og Ajes. Lunde gik kun langsomt ind og ville slutte til, når Ajes var kommet i land. Ny plads var i sigte, nu her intet skete. Indtil Lunde piftede og stod med fisk på. På bobleflådet.
Fantastisk at det virkede - eller hvorfor skulle det ikke.. men...
Efter en kort fight kunne han løfte en typisk, men i vores uerfarne verden, helt vildt flot gedde op til afkrogning og genudsætning. 65 igen...

Den blev taget på typisk vis. Lidt lis´som den der havørred du får allersidst på dagen, et af de mere usandsynlige steder, nemlig over skulderen. Et kast mod land på max 30 cm havde overlistet fisken. Det var det der med at gå på det lave... Erfaringen havde fået os til at kaste endnu lavere end vi havde startet med, men vi var ikke erfarne. Vi kastede på 50-60 cm vand og ud efter, som var lavt i vores verden.

Dennis havde set en fisk efter og endnu en der huggede, inden han tog den store. Jeg gjorde ham selskab og kunne med det samme give ham ret i at der var flere fisk på plads. Jeg bommede 2 hug og havde også en følger. Ok kastene var ved at være der, men at kroge en gedde... det var endnu en videnskab!
Sådan blev det lidt ved i en time, inden jeg endelig krogede en ret fin gedde der desværre valgte at stå af med det samme igen. Et par kast efter havde jeg en pæn fisk efter og så endelig huggede det ordentligt, for med det samme at blive tungt og sløvt. Var det ikke fordi jeg kunne se fisken, havde jeg troet jeg havde fået tang på krogen, for den fisk ville intet. Intet overhovedet. 64 to go...

Efter afkrogning håbede jeg på at heldet var vendt, men ak nej. Dagen sluttede i fangst sammenhæng her og jeg fik lidt mere erfaring på geddekortet.
Men der skal vist øves lidt mere...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar