onsdag den 20. november 2013

2013.11.20 Stevns, nu med kulde

Fiskeren der kom op fra pladsen, netop som Henrik Ask og jeg skulle gå derned, rystede på hovedet og sagde han skulle nordpå, for det her - grumset og med ålegræs langt ud - var ikke noget han gad spilde tid på.

Henrik og jeg kiggede på hinanden og havet i baggrunden. Vinden ruskede i buske og træer og de udlovede 3 sekundmeter, var i hvert fald hvad udsigten havde sagt, men ikke virkeligheden. Vi fulgte mandens råd nordpå og fandt en plads med mere klart vand og knapt så vildt vejr. Men det var ikke meget til forskel og jeg ærger mig lidt over ikke at kende Stevns bedre, for jeg ville gerne have kunne prikke en plads ud, som var mere fiskbar. Ålegræs i hvert andet kast er bedre end i hvert, men...
Efter at have gået et pænt stykke nordover, gjorde vi holdt og jeg gik i søen med det samme. Uanset ålegræs, så så det helt vildt lækkert ud. Grumset vand inde, kun lettere grumset ude og så godt med gang i vandet. Det lugtede af fisk og jeg troede virkelig på det. Derfor var det også helt suverænt at jeg krogede en fin blankfisk i første kast. den startede med et stort hop og hvorefter den begyndte at rulle rundt. Hoppede et par gange til og så kunne jeg løsne krogen fra skønheden, der var stålblank, godt fed og over målet. Den fik lov at svømme, for det her med fisk i første kast, lover jo godt for resten af dagen. Men som det ofte plejer, så gik det ikke helt den retning. Henrik og jeg havde begge nogle hug og ellers kunne vi sidde og se havet rejse sig mere og mere, frem til vi besluttede os for at køre hjem og hele pladsen mere eller mindre var mudret til, havde ålegræs over det hele og i hvert kast og kastede bølger efter os.


Fed plads. Knap så fed vejrudsigt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar