lørdag den 28. december 2013

2013.12.28 Godt nytår og bedre held næste gang

Det har i den grad været et anderledes år for mig på mange områder.
En ting er fiskeriet, som i og for sig også er alting på denne side. Ihvertfald hovedtemaet, hvorfra navnet i øvrigt også stammer og så fatter du det nok. Det var ellers oppe til drøftelse med fiske-rav-bog.dk og noget med lynet fra Trelleborg... men så kom der den dybere betydning ind over og så var fiskedagbog.dk alligevel nok det bedste at beholde. I en dagbog skriver man det der sker, ærligt. Når det sker og hvis der overhovedet sker noget.

Nå, men fiskeriet havde været anderledes. Det har mit liv også været og så er vejret vel egentlig meget normalt, selvom det så ikke har passet mig på de dage jeg har haft tid til at fiske og den slags tidligere tiders (dårlige?) undskyldninger.
Jeg kan glædes over et torden år, hvor lynene måske ikke gik tæt om mig, men i det mindste viste sig noget mere i min nærhed end hvad jeg er vant til. Derudover så var sensommerfiskeriet og efterårsditto - det man tillades inden fredningen - af det bedre. Var det ikke for det, så havde årets fangst været noget nær tom.
Hvilken katastrofal start på sæsonen, da jeg endelig kom ud. Det væltede ind med frost og sne og først i midten af april målte jeg for første gang 4 grader i vandet. Altså som det højeste. Den første fisk fik jeg i starten af maj og selvfølgelig kan man også skyde antallet ture på dette faktum, men ikke desto mindre var sæsonen allerede en katastrofe i april. Med andre ord er de følgende 4 måneder, afgørende for hvordan 2014 kommer til at blive som helhed. Men det ser sgu godt ud...

Vandtemperaturen ligger på 5 til 6 grader i skrivende stund og der er ikke så meget i vejret der peger på vintervejr. Det er altså godt for fiskeriet. Særdeles godt!
Så med godt mod kan vi se frem mod den stundende sæson og håbe at den lever op til hvad jeg tror der i den grad kan blive en sæson der overstiger de sædvanlige forventninger!
Med ønsket om et godt nyt fiske år, kommer her årets statistik, der egentlig mest burde gemmes og glemmes. På den anden side afspejler den hvordan livet nu engang er så forskelligt og foranderligt. Og det er vel netop derfor vi har statistik?

  • 30 ture
  • 13 fangede fisk
  • 12 blanke
  • 3 mistede
  • 2 mistede blink (ingen af dem indeholdt bly)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar