lørdag den 12. september 2015

2015.09.12 Fortravlet sæsonafslutning

Jeg havde stillet mig selv lidt fiskeri i udsigt, ovenpå Javiers rapporter her mod sæsonafslutningen. Rapporter om en hel del fisk og ikke små sådanne heller tilmed. Lidt typisk føltes det derfor at måtte konstatere at både vind og vejr modarbejdede os, sammen med fiskene - da vi endelig fandt fiskbart vand.

I gode gamle dage, når jeg stod oppe på Nordkysten var fiskene enten umulige for blink og skulle lokkes med det der tidligere hed "bobleflåd og flue". Jeg husker med glæde de utallige gange jeg har sneget mig rundt i mine tykke og stive 5 mm. neopren waders og kastet mig ind på havørreder i det spritklare vand. Fisket min lille tangloppe gabende langsommeligt gennem vandet og fanget en masse havørreder eller når det blæste op - kastet med sølvpilen og fået fisk. Det har altid været lidt efterårs mantra... blæsevejr = fisk der hugger på blink, uden omsvøb.

I dag var det blæsevejr. Det har det været de sidste par dage og inden det blæste tilstrækkeligt meget op, havde Javier som sagt held med fiskene og fik den ene dag 5 over 3 kg. De 4 af dem var kommende opgangsfisk, den sidste en sølvblank smuksak. Dejlig afslutning for ham og fiskene havde vel at mærke hugget uden omsvøb, stenhårdt! Med den skarpe vind og det mere grumsede vand, var mine forventninger da vi endelig fandt en fiskbar plads, derfor høje. Der gik også kun et par kast, så fløj en tilsyneladende blank fisk ud af vandet tæt på mig i et flot hop. NU hugger den, tænkte jeg. Men der skete intet. Jeg så flere fisk i overfladen og havde, såvel som Javier, følgere og de ville bare intet. Vi skiftede blink 5 gange hver på et par øjeblikke og intet af det hjalp. Var det en fluedag eller hvorfor filan ville fiskene ikke hugge i det ellers rigtige havørred vejr? Det indbildte vi os ihvertfald at det var.

Vi skiftede plads i håbet om mere hugvillighed og lavere vandtemperatur og den slags ting, man begynder at tænke på, når fiskene ikke vil som man syntes de skal. Vi kom til nogenlunde det samme som vi forlod, dog med en noget grovere efter-sø eller gammel sø, om du vil... vinden var vendt, men det var bølgerne bestemt ikke blevet mindre af.

I et af de første kast krogede Javier en mindre fisk og så fik vi da bevist at det var havørred plads her. Også selvom de fulgte efter og beteede sig underligt. Sådan lige pludselig lykkedes jeg endelig at fravriste Sydkysten en af de eftertragtede fisk. En superfed fight afsluttedes med at jeg kunne afkroge en smuk, men for årstiden, slank opgangsfisk.

Vi kastede os gennem den flotte og dejlige efterårsaften, men alt der skete var lidt småhug og fangsten af en mindre til Javier. Mærkelige fisk. Uanset, en super fed dag at fiske i. Bølgerne der væltede ind og vandgymnastik-timen blev udført, fordi man stod og hoppede og gjorde ved for ikke at få de 16 grader ned af nakken - hvilket vi alligevel fik...

Skånesæsonen slutter for mit vedkommende her. Jeg har faktisk heller ikke tid til mere fiskeri lige nu, så det er nok fint at vinden ødelægger det søndag og på mandag, hvor den igen står på arbejde. Hvis tiden alligevel bliver til det, venter der vel et par ture til Danmark.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar