søndag den 4. oktober 2015

2015.10.04 Kajagt efter gedden grum

Jeg er ikke videre hemmelighedsfuld, når jeg ikke siger hvor jeg var. Men sådan er reglerne på sider alle kan læse og hvis vi lader det ligge, så ligger vi ligeså stille som vandet... HELT stille!
Disen hang let i luften og en opklaring kunne spores længere fremme. Sådan så det ud længe. Lige hvad der manglede til det spritklare, vindstille vand... dét skulle nok lokke gedden frem. Høj sol. Not!

Javier og jeg troede alligevel på det. Som så utalligt mange gange før, så havde Javier aldrig været uden fisk her og så var sagen ligesom klar! Vi skulle bare vente lidt. Og ro lidt. Padle lidt. Trampe lidt. Der var 5 km. fra udgangspunktet til målet. Den sol behøvede bestemt ikke kigge frem, før jeg var fremme. Det var rigeligt varmt uden solen - også selvom der ikke var hverken strøm eller vind til at modarbejde.

Og så var vi fremme. Et stort fladt område i et stort fladt landskab - og i særdeleshed, stort fladt vandskab! Og der var helt stille herude på vandet. Med masser af ålegræs og masser af liv under 10 cm. i form af ufattelige mængder hundestejler og rejer og andet småt. Der manglede bestemt ikke føde, men dem der skulle spise føden var ikke hjemme.

Vi fiskede os frem og tilbage - kajak og kage og hverken så eller mærkede det mindste liv. Vi tog os ud på lidt dybere vand. Efter forholdende dybere vand. Enorme ålegræs banker lå under os. Muslinge-banker. Sand. Næsten ingen sten. Egentlig et ulækkert stort fladt område, hvis man gik og troede man skulle finde fisken bag et skjulested. Der var næsten ingen, så fiskene måtte komme i flokke og svømme sig igennem den store fede gråsæl der lå på en af områdets få sten (nær land) og skulede på de forstyrrende klaphatte der lå der og fiskede. HA! Kunne vi næsten høre den sige... "hvorfor tror I jeg ligger her og feder den"?



Den havde nok sine grunde. For naturens og nydelsens skyld forsatte vi ufortrødent ind i solnedgangstimen og havde en fantastisk smuk aften, ovenpå en fantastisk smuk dag med en masse trækfugle i selskab dagen igennem. Bestemt turen værd! Og trods de manglende fisk, var det bestemt ikke sidste gang vi skulle herud, for det så meget lovende ud og så går der vist også historier om havørreder - men dem tager vi en anden dag. Både historierne og havørrederne :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar