onsdag den 24. august 2016

2016.08.24 Endnu en af de dage dér...

Det skal nok komme, at jeg oplever en god fiskedag og dagen derpå gentager succesen. Men det blev heller ikke idag. Kasper Mühlbach og jeg havde aftalt at mødes på en af de sidste ture, med Kasper som dansker i eksil. Det var ikke en afslutningstur eller sådan, men Kasper har taget et endnu større skridt fra at som single at flytte fra Danmark til Skåne - til at flytte tilbage til Danmark, nu med kone og børn. Det er jeg rigtig ked af, men samtidigt kommer Kasper nu til at bo tættere på mig i fugleflugt og han truede da også på vej hjem gennem sivene, med at han skulle have mange smutture herover, når fiskefeberen steg ham til hovedet og sildene i København ikke helt rakte til.

Den udsete plads - den fra igår selvfølgelig - var optaget og vi søgte på en anden god efterårs traver. Det viste sig dog at vi ikke havde noget held med os dér, hvorfor tankerne på den først udtænkte plads genopstod og hvis den stadig var optaget, så revet ved siden af.

Det blev revet ved siden af - det indenfor fredningsbæltet, når det vel at mærke gælder. Lidt grænseoverskridende - rent bogstaveligt - at fiske indenfor fredningsbæltet, men på den anden side... det er lovligt og så jeg fik set en plads, jeg altid har drømt om at fiske på. Og hvilken plads. Hvilken drøm af en kystplads... ok... den ligger så 400 meter fra hvor jeg fiskede igår, men det var nu engang min reaktion over at stå på nogle nye sten.

Ægte fangst glæde!
Kasper var ligeså begejstret og sammen kastede vi os ind i den sidste time af dagslyset, men stadig uden selskab fra kystens herlige fightere. Det var med den sædvanlige undren, at man den ene dag kan opleve så mange fisk - for dagen efter at stå i det tomme intet. Havørrederfiskeriets charme, helt enkelt. Vores rev kammerater så heller ikke ud til at have noget at more sig over, så da de forlod pladsen, var jeg egentlig også på vej op - og netop da, fik Kasper endelig fisk på. En herlig fight med en kanon flot sensommerfisk på den anden side af 3 kg. tog slut foran blitzens blinken. Det må rev kammeraterne have set, for pludselig stod de i vandet igen og kunne så få lov at se mig fighte lillebroderen til Kaspers fisk, inden det blev så mørkt at det enten var nattefiskeri eller flyttemand, der gjaldt.

Kasper lokkede mig til flyttemandstjansen og efter den lille opgave, sad vi længe og talte om dengang og nu. Og Kasper, jeg var blevet flere timer, hvis ikke der lige var en arbejdsdag på den anden side af solopgangen - men tak for endnu en hyggelig tur og godt selskab.

Jeg glæder mig til flere fremtidige turer, uanset dit udgangspunkt og du er altid velkommen i Trelleborg eller hvor jeg nu måtte være :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar