lørdag den 6. oktober 2018

2018.10.06 Ängarna fra øst og vest

Endnu en weekend, endnu en gang dejligt efterårsvejr. Endnu en gå tur. Endnu ikke noget fiskeri, men det lokkede.

Jeg var på jagt efter en gå tur. Efterårets varme, som var lidt usædvanligt for årstiden, lokkede mig ud i shorts og nærmest helt sommeragtigt gik jeg gennem siv og tang langs Øresund op mod toppen af Foteviken. Så langt man nu kan komme til fods tørskoet. Der stod nogle ordentlige drøn af et par køer derude og græssede. Flotte så de ud - også selvom den slags er fløjtende ligeglade med vejr og vind. De står altid bare og græsser og kigger kun dovent op med et par bedårende øjne, hvis man kommer dem lidt for nær.
Sådan nogle lækre bøffer man kunne skære ud af dem, tænkte jeg. Men det var nok bedst ikke at nedlægge 400 kg. muuuh for samtidigt at risikere helbredet, ved angrebet. Jeg havde heller ikke nogen kniv med, så jeg fandt en rest kød i kindtanden og gumlede lidt på den, mens jeg tænkte hvor meget reelt kød der egentlig var i mit tarvelige, men desperate besøg hos Sybilla, for at få en "bacon surprise" burger, inden jeg begav mig ud på min natur tur.

Gæssene skræppede på livet løs. Store flokke lettede og landede i et væk. De er på vej væk, men mon ikke de alligevel bliver lidt endnu? Der er jo næsten sommer på vejrkortet. Ikke bare i dag, men også flere dage frem. Hvad skete der egentlig med det efterår? Udover de par dråber regn der kom her til morgen, så har efteråret været tørt, som sommeren var det og som sagt er sommeren nu på vej tilbage.

Jeg jokkede i en næsten tør kokasse, hoppede over afvandingskanalen på det smalleste sted og gik mod bilen igen. Egentlig på vej hjem, men så kom jeg i tanke om at jeg længe havde ledt efter en lettere vej til vandet, når jeg nu ville ud og fiske kajak. At kunne spare de der 5 kilometer eller hvor meget det nu er frem og tilbage, ville give mere fisketid og mindre sved. Og fisketiden, på de dage hvor der nu er fisketid, skal ikke bruges på opsøgende arbejde mere. Det var dengang.

Og så mødte jeg en flinker gut der viste hvor jeg kunne køre ned. En flad eng med endnu flere gæs og lige bag de gæs... vandet. Hvor svært kunne det være? Flere planer blev lagt om fremtidige fisketure. Måske allerede i morgen, hvis vinden ikke bliver for skarp fra nord. Vi får se. Ellers går jeg en tur igen.

Der var i øvrigt ingen bacon overraskelse i min burger. Det var bare bacon.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar