onsdag den 12. juni 2019

2019.06.12 Tordensæsonen er allerede en succes

Det må jeg sige! Jeg kan sagtens finde noget at være utilfreds over. Eksempelvis at tordenvejret i går nat først startede nord for mig og selvfølgelig vest for. Skybrud, lyn og voldsomt vejr gled bare forbi, som det plejer. Jeg stod op klokken 3 om natten og oplevede det mest intense lynshow nogensinde. Det lynede hvert sekund i et kvarter og overgik siden i et mere, for landsdelen, normalt lynshow, der stadig var uhørt kraftigt. Min datter sad oppe med mig og sammen sad vi bare og gloede med betagede øjne ud i sommernatten - der slet ikke var mørk mere end et sekund af gangen.
Lidt skuffet gik jeg alligevel i seng. For at vågne op til dagens nyheder om at endnu et uvejr atter engang var under udvikling.
Da klokken var 20 og jeg troede jeg skulle vente 2 timer til, udvikledes uvejret pludselig i en ny retning. Mod mig! Min telefon begyndte at sende lyn sms´er (det er nu mest til om natten jeg har den app.) og jeg røg ud i haven. På få minutter havde uvejret skudt en kegle frem mod Trelleborg. Lige i masken og inden jeg nåede ud i bilen, tordnede det over hovedet på mig og regnen faldt med tunge dråber.
Så kørte jeg til havet og håbede at tage den første hastigt udviklet celle bagfra (lidt kinky hva´) og samtidigt få den store inden den med garanti ville lade sit skybrud vælte udover det hele.
Det lykkedes, omend lynene primært var sky til sky lyn og udløstes så mange gange at selv den højeste F faktor på kameraet ikke kunne undgå overbelysning. Lukketiden var endda kun på 1 sekund.
Inden det store uvejr kom, sad jeg allerede i bilen. Regnen havde i den grad gjort sit indtog og i hvad der lød som et kæmpe stenskred, kunne jeg ikke rigtig gå ud og fotografere. Det piskede ubønhørligt ned og selvom jeg selvfølgelig gik ud - så var alle billeder stadig overbelyste og kamera samt optik, fulde af dråber fra den rivende vind og skybruddet.
Bilen blev kørt til plads 3 og plads 4 og først der, ophørte regnen og jeg havde endelig lidt eksemplarisk lyntid. Desværre ville uvejret det således at lynene både aftog, men stadig udløstes masser af gange til at jeg ikke kunne undgå overbelysning. Nuvel... det var et fedt tordenvejr og med så mange allerede i år er tordensæsonen en succes. Men der må da gerne komme mere...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar