lørdag den 3. oktober 2020

2020.10.03 Glimmer på fingrene og en skummel lugt på stangen

Jeg ved ikke hvor mange år siden det sidst var, sådan seriøst og rigtigt. Det var måske heller ikke helt seriøst i dag, men det var uden unger - kun Ajes og jeg og så betalte vi endda for det!!

Ja da... Put & Take fiskeri på den gode gammeldags måde, oven på 2 Cote de Boeuf á 1400 gram dagen i forvejen og rigeligt med røde druer til.

Det var fandme rart med noget vind i garnet og bare sidde på en bænk ved den lille sø vi var taget til. Jeg havde helt savnet det. Bare stille og roligt hygge fiskeri i jeans og uden al udrustning, ingen tunge waders eller et koncentreret søgende blik over overfladen på konstant jagt efter fisk, markeringer, hvirler. Men ok, det behøvede vi heller ikke lede efter, for fiskene mere eller mindre væltede rundt hele tiden. Tog de ikke 3 spring på hinanden, så var de konstant oppe i overfladen og frustrationen var et øjeblik ved at tage over, da vi på tredje time ikke have fanget noget, indtil vi kom i tanke om at det var kun P&T fiskeri og det var for at hygge og slappe af og det var vi gode til.

Det endte i øvrigt med at fiskene endelig vågnede op til andet end luftakrobatik, som de ellers underholdt rigeligt med sammen med traner, musvåger, tårnfalke og duehøgen. Pludselig havde Ajes en fisk på og ikke bare på hvilken agn som helst, men sørme så... den gode gammeldaws PowerBait der stadig stinker præcis som den gjorde i gamle dage. Jeg var ikke forundret, som sådan - men måske lidt skuffet over at mine fluer forenden af buldoflådet kun havde kastet et hug af sig. Tænk at de gamle fluer jeg bandt engang i ... 90´erne tror jeg... stadig havde kroge der var skarpe og fjer der blafrede... men som ikke kunne fange fisk denne blæsende dag.

Mit bombarda var sådan et intermediate af slagsen og Ajes havde fået sin i overfladen. Typisk... jeg tænkte at en gang PowerBait på bunden som ALTID gav fisk i gamle dage, var lige så godt - men da vi havde en halv time tilbage på vores 4 timers kort, måtte jeg ty til noget der kunne flyde og fileme...

I Ajes grejboks fra før Berlinmuren blev bygget og med rum der alle var røde af rust fra millioner af kroge, spinnere og diverse ældre endegrej, lå der sådan en god gammeldags plasticboble fra dengang jeg var ung. Der var endda sådan en plastfætter til man kunne tråde linen gennem, så flådet kunne stoppe hvor man ville - men moderne som jeg var, kørte jeg jo med en svirvel og en perle, til at sikre gennemløbet i boblen. Hold kæft det var konge!

Ud med en klat pubæ og så skulle i andre fandme bare se løjer. Indtil jeg indså at jeg stod med glimmer mere eller mindre over det hele på mine hænder og stang. For satan da! Ikke nok med at jeg lignede en eller anden billig tøs fra Brønshøj, så lugtede jeg også som jeg havde haft hænderne i hende. Aj, den var lige grov nok... undskyld dig fra Brønshøj, der følte sig truffet. Jeg mente selvfølgelig en syd for Køge!

Nuvel... vi fiskede videre og Ajes lykkedes at fraviste søen endnu en regnbueørred, mens jeg måtte nøjes med et par forsigtige hug og så blev jeg egentlig lidt træt af at ikke fange noget og satte mig med en kage, mens jeg undgik at få glimmer i mundvigen.

Kønt syn med 2 fyre på fisketur, at komme tilbage med glimmer i mundvigen.

Det var nogle vildt gode bøffer og vanvittig god rødvin og aften, med en masse fiskesnak og fiskedrømme og den slags, inden alkoholen lod søvnen tage over. Og det var en dejlig dag i en eller anden sø uden for Næstved. Og vi hyggede os og vi vil gøre det igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar