søndag den 28. februar 2021

2021.02.28 Farvel vinter - velkommen... FORÅR

Dagen i går var endnu en velsignelse udi forårsvejr og ja, jeg elsker det. Det forstår du også nu. Men ok, forstod du det ikke, var du ikke her som læser heller. Jeg døsede i sofaen ovenpå en masse sol og gode oplevelser. Bedst havde døsen været med en 5 kilos på samvitttigheden, men tålmodighed kære havørredfisker... tålmodighed.

For så at stå op til alt andet end det DMI havde lovet. Eller helt præcist... skyet vejr og ikke solskin. det var derfor helt ok at være til hvalpetræning hele formiddagen og køre hjem i roligt tempo, i endnu skyet vejr. Og vel hjemkommen, at opdatere de seneste net-fiskeri-nyheder om at der ingen fisk var. Nej, det tro da fanden... solen var der ikke.

Og da jeg stod med alt grejet klart, for at bevise Javier og Stefan uret, så tog Stefan hjem fra det falske rev, hvor der i hvert fald ingen fisk var, mens Javier ville på et for mig, ligegyldigt rev. Og jeg ville alligevel ikke falde ned i sofaen igen, fordi jeg havde fri og det nu engang var fiskedag. Så jeg overtalte, på en meget sælgeragtig måde alligevel Javier til at følge med til lige netop dén plads "du-ved-nok" og dæleme om ikke jeg lykkedes!

Så der stod vi, med vandet omkring os og fuglene foroven og forude og ... kastede igen og igen og jeg følte mig lidt som ham der sælgeren der havde lovet lidt for meget og vist nok ikke helt kunne indfri det. Indtil Javier havde en følger. Så havde sælgeren alligevel haft lidt ret, men det var så hvad der skete i timen efter, hvorefter vi indfandt os på land og strækte de stænger vi ikke kastede med og plejede de ømme rygge. Nogen af os, fordi vi havde lidt ondt generelt og andre fordi de havde været fysisk aktive med nedrivning af køkken og den slags. Javier bekendtgjorde at det var sidste tur i vand - selv så var jeg frisk på et par kast til og huskede også lige at jeg ikke havde fanget noget endnu, hvorfor det blev en selvfølge at fortsætte.

Så med mig selv som selskab betrådte jeg igen vandet og var positiv over at de 2 andre spinnefiskere først var gået i en stor bue rundt om os og siden havde forladt etablissementet. Der er nogen der stadig har forståelse for andre fiskere - en fornøjelse at opleve.

Jeg nåede 7 kast imens jeg så Javiers baglygter blive tændt og så huggede det lige som det skulle. Sådan et rigtigt saftigt og dybt hårdt hug. Bang, på god gammeldags fiskemanér. Jeg havde en fed fight med en udleget og rigtigt flot nedgænger, som selvfølgelig blev genudsat. Nøj hvor det hug sad godt. Det lugtede af flere og et par kast efter skete præcis det samme, da jeg lagde et kast langs land. Denne gang var det et endnu større "bang" da fisken huggede. Den tordnede på, selvom jeg hverken så følger bølge eller hvirvler ved Henrik´s wobler. Alligevel var det et jagende hug og jeg udstødte en eller anden guteral lyd af bare fryd, som måske mest lød som om jeg kastede op. Desværre røg fisken af og som jeg senere skrev til gutterne... var begge fisk røget af, ville jeg sværge på at det var store fede blanke fisk - men hvad ved man om det, når man ikke ser dem?

Fiskeriet gik ind i tusmørket og ved siden af wobleren kom en stor hvirvel. Intet mere skete, udover jeg havde et godt hug hele ude på distancen, men sikke en aften... igen. Denne sidste vinter aften; For nu bliver det i kalenderen, forår! Dagen er tiltaget med 3 timer og 37 minutter per i dag. Det indebærer at det er muligt med en times fiskeri efter arbejde og med tanke på weekenden, mon så ikke man liiiige kan trække i det vandtætte bentøj og nappe et par kast i solnedgangen med håbet om en god oplevelse eller 2?

Ses vi derude? Det håber jeg - med afstand!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar