søndag den 2. juni 2024

2024.06.02 Bare fordi...

Østenvinden forsvandt aldrig rigtigt. Der var dage i hornfiskens måned hvor vinden vendte og tog lidt af, men østenvinden... den der normalt kun er 5 % af på et år, fik fyldt det meste af maj ud. Pyt med det, for så længe hornfisken er i overtal, gider jeg ikke fiske. Det kan jeg begynde med nu her i juni, hvor de værste mega stimer er dampet alle andre steder hen end på min plads. Som oftest.

Maj blev behageligt varmere, trods vinden. Og tør. Vi gik fra et 100 % fugtigt landskab, til at tørken næsten satte ind. Det er den skiften der gør vejret charmerende. Den fastlåste situation varede ved måneden ud og så kom der instabil luft i højden, som over flere dage bidrog til årets første skybrud. Ja ikke i Trelleborg forståes! Der er tørt og der kommer ingen torden, men efter en weekend hos Henrik skulle jeg egentlig sidde hjemme og tage den med ro, indtil uvejrssirenerne begyndte at bimle og bamle.

Og så måtte jeg ud og køre. Mod Ystad var der bygget et enormt uvejr op. Termometeret sagde 28 grader og på vejen mod Ystad blev himlen mørkegrå. De første dråber regn faldt mens jeg i baggrunden kunne se lyn efter lyn. Jeg prøvede at parkere på et par sideveje her og der, men lyn i dagslys er ikke det letteste.

Det blev til knap 1.500 eksponeringer og 2 lyn, men jeg var tilfreds. Altid godt med noget torden!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar