onsdag den 1. maj 2024

2024.05.01 Glædeligt forår og tak for den første del

Det var overraskende og så alligevel ikke. Ferien slut, selvom sommertiden nu er her og hverdagsaftener længe har kunne konverteres til fisketid ved vandet. Men den sidste tids ærgerlige østenvind har taget kål på lysten. Livet i vandet er væk. Ikke for evigt, men både Javier og Jan med gutterne har været ude flere gange og de har intet fanget. Eller maksimalt en fisk eller 2 sporadisk.

Der er ikke noget liv at se kystnært og for enden af linen har Jan med gutter kun lykkedes med 8 nedgængere siden lørdag. Nu tager de hjem, hvilket jeg absolut forstår.
Javier var igen ude så sent som i dag og prøvede forskellige pladser. Ingen fisk og intet liv fra byttedyr.

Ikke engang et skide horn - selv det forbavser mig. (Selvom det er en god ting)

Det er imponerende og forbløffende. Hvad søren sker der i vandet, når østenvinden sætter ind? Flere jeg har talt med, har observeret det samme og de gamle garnfiskere her i Skåne har tidligere ikke sat net, når der var østenvind. Det kunne ikke betale sig. Nu er de fleste fiskere døde og kan ikke fortælle deres tanker om hvorfor. Men det er dæleme noget der fortryller mig og kun er blevet til en større undren de sidste par år, fordi jeg både kan se i mine statistikker og huske en konsekvent kollektiv nedgang i fangster og liv.

Det skal jeg dykke ned i. Om ikke andet, så for at have en ny teori at lege med, hvilket jeg elsker. Både at få ret i og blive modbevist i, så man erfarer nye ting og ellers kan spille gammel-klog....

Nå, men jeg ved ikke engang om jeg gider udnytte sommertiden til en aftentur, men det lokker da godt nok, alene fordi vandet ser så godt ud. Et eller andet sted kan det jo ikke passe... eller kan det?

Nu bliver jeg i tvivl.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar