lørdag den 27. april 2024

2024.04.27 Ak ja

Telefonen ringede 3 gange med 3 fiskerapporter. Den ene fra Listerlandet, den anden fra Österlen og den sidste fra den østlige sydkyst. Ud af 9 mand på de pladser var der taget 4 fisk. Sporadisk. Og udover dem jeg kendte til, var væsentligt flere på plads og de havde intet set i fangster. Og så stod jeg i en time og talte med Urban og Javier, der begge kunne melde det samme. Det vil sige, Javier havde været tidligt oppe og fundet fiskene kortvarigt. 5 var det blevet til. Siden døde det helt og sådan var det fortsat til nu, her over middag hvor gamle mænd som jeg indfinder sig på kysten.

Det passede også fint at stå og tale. Der kom et fisketeam på 3 mand, der fiskede mens vi talte. Siden kørte Urban hjem og Javier ville andre veje. Jeg fulgte trop en halv time efter, da jeg blev overmandet af en tysker, der vadede lige ud som han kom ned fra vejen. Nu skulle der fandme fiskes!

Og så sad vi der på strandengen og nød udsigten. Nej, der var intet sket den halve time Javier nåede at fiske og ja, det var mærkeligt. Men de østlige vinde fortsatte og tog til. Det hele så mega godt ud og det har vi sagt mange gange før. 2 frustrerede opkald senere, var status den samme på Listerlandet og i øst og så ville jeg i vandet og ændre på det!

Men selv efter Javier havde givet op for dagen og jeg fortsatte aftenvagten, skete der intet andet end at vinden drejede i nordøst og flyttede bræmmerne af løs tang ud i lange striber på langs af kysten.

En tilfældig blank nedgænger huggede hårdt på kutlingen i et af de frie kast, så fik jeg nok af det hele og tog hjem.

Nu kommer foråret vist, så det skal blive fint med en pause i det udlovede varmere vejr, hvis den her østenvind fortsætter og den manglende bidelyst ligeså. Meeeeen helt er det ikke pause endnu!

P.s. Eftersom alt i går var vådt, beklager jeg køkkenbilledet af fisken, men kameraet fik så meget vand at det fejlmeldte flere gange, hvorfor billederne ikke blev taget på plads.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar