torsdag den 18. april 2024

2024.04.18 Happy hour plus lidt ekstra!

Jeg var lyrisk. Kunne synge med fuglene og gå på vandet. Men da jeg sad i sofaen, selvfed og i øvrigt godt slidt, måtte jeg erkende at det egentlig bare var en helt normal dag i april. Det var bare første gang i dette år at jeg endelig mødte det rigtige fiskeri. Med rigtige fisk.

Havet så ud som i går og var så indbydende at jeg kunne have købt revet. Men der var ingen ejendomsmægler til stede og så kunne jeg lige så godt fiske, nu jeg var alene. Og så kom den første...

Nu er det jo fiskeporno på første hylde og derfor sagde det BANG! Fisken i sig var ikke noget at prale af, men uden spinstop eller andet lir, tordnede en blank på kutlingen og bød op med en fight der var en jagende fisk værdig. Glæden over at lykkedes i et af de første kast var stor, men frygten indfandt sig straks derpå, da jeg indså at dette kunne være en revkonge og i øvrigt dagens eneste.

Heldigvis blev det ikke således, for på min vej over revet skræmte jeg først en fisk og siden, da jeg lagde et kast langs kanten, tordnede den næste på. Den var ikke helt lille og bød op med en kanonfight hvor både hop og udløb var en del af menuen, inden jeg kunne afkroge en tynd men blank havørred med perfekte finner. Det lovede godt, hvorfor indsatsen på revet blev stor - men resultatet ikke blev udbetalt i flere fisk andet end at jeg skræmte endnu en. Jeg gik op og ville videre, men tog lige et kast inde ved land, hvilket resulterede i dagens eneste nedgænger, der i øvrigt satte linen i en tangbusk så jeg måtte ud og redde fisk og line fri.

Jeg havde været på 3 andre pladser inden og alle var de ødelagte af vinden, idet vandet stadig var mega grumset i alle nuancer af nougat. Mit nye pladsvalg var derfor svært og et sats, men jeg tænkte samtidigt at den skal give fisk på et tidspunkt. Stormene har flyttet sand over revet og efterladt små områder fiskene måske kan findes i, men i år indtil videre, har jeg godt nok fisket forgæves mange gange her.

Og så skræmte jeg igen en fisk på det lave. Ja, jeg fisker altid det lave af - nej det var ikke muligt i dag, fordi der flød masser af løs tang rundt. Jeg kom fri af tangen og tog nogle kort kast over området, men den skræmte fisk havde været alene så jeg møvede mig ud, så jeg kunne nå sandet jeg senere skulle stå på. 

Hvis jeg skrev BANG før, så ved jeg ikke hvilket større BANG jeg skal bruge nu, men det sagde bare SKRALDEBANG på fuldt drøn 2 omdrejninger inde i det første lange kast. Fisken tordnede fri af vandet og satte i et kort hidsigt udløb. Siden havde vi en særdeles venskabelig fight, hvor den hoppede lidt mere normalt og ellers fulgte med ind, gående med siden til så jeg rigtigt kunne mærke presset. Det håber jeg også den kunne fra mig! Og så så vi hinanden an på kort afstand! Men jeg må være godt grim i det, for det kunne fisken ikke lide og så gik den ellers helt amok. Der stod en dame på stranden og gloede og hun har nok tænkt sit over alt det pjaskeri, der et eller andet sted kunne minde om at jeg havde en dykbombe på krogen med en fjeder monteret. Fisken simpelthen hoppede sig 360 grader rundt om mig og blev ved med at tage korte udløb, inden jeg til sidst kunne kalde mig for sejrherre og klappe en helt igennem umådelig smuk og pivhamrende flot blankfisk farvel. 

Den var faktisk på vej op i bilen, men jeg ombestemte mig, så glæd du dig over at den findes derude til næste gang ;-)

Sådan en fight, sådan en fisk... lyrikken indfandt sig. Alle de tunge skyer fra fronten blev smukke. Den kolde vind, blev bare kølig. Regnen... hvilken regn? Den flydende tang, der forstyrrede hvert andet kast var ikke så forstyrrende endda. Fuglene sang lystigt i baggrunden. Jeg gik på vandet.

Indtil jeg igen stod i vandet og ville have mere! Men min bamse var åbenbart singel på markedet. Selvom mine drømme altid siger at hvor der er en, er der flere. For det passer med de små - og så går de store også i flokke hvor det bare handler om at få den endnu større til at hugge næste gang!

Så kom solen frem igen og netop da, kom dagens første følger. Faktisk så havde fisken fulgt et stykke tang med krog og derfor forstår jeg godt den fulgte efter. Den fik et kast til - nu uden tang på wobleren, men det var så kun i selve kastet, for de følgende mange affiskninger beviste at tangbæltet var drevet ud og nu forstyrrede hvert kast hvorfor jeg måtte søge nye veje.

Og stående med det åbne hav foran mig og kaste frit ud i det blå, blev fiskeriet lidt mere tilfældigt. Og sådan cirka lige så tilfældigt huggede en fisk stenhårdt i et at de mange lige-ud kast og gik amok på fuld line i kaskader af vand. Tankerne og drømmene om endnu en dejlig fight tog dog en afslutning et par sekunder efter da linen blev slap og krogen ikke længere sad i fisken.

Jeg sluttede dagen af med 3 hurtige fra fadet, fra hvor der ikke rigtigt skete mere, til at jeg på et kvarter fik 4 akrobater der alle huggede på fuld skrald, mistede den ene og havde april-hopla vilde fights med de andre.

Og siddende i sofaen indser jeg at min fantastiske dag i syd ovenpå dette forår, vel egentlig bare var en helt almindelig fiskedag i april. Men derfor er jeg mega glad alligevel! Endelig noget fiskeri af det bedre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar