søndag den 1. juli 2007

2007.07.01 Aften på kysten

Og sådan gik der en måned... uden fiskeri!

Som jeg plejer, så fisker jeg altid med det kommende dagbogs indlæg i tankerne. Jeg tror jeg brugte hen ved en halv time på at finde ud af hvordan man egentlig staver til netfiskeri. Altså net-fiskeri? Jeg ved ikke hvad der er det rigtige, men ihvertfald så ville jeg skrive om forskellen på netfiskere og net-fiskere. Jeg er nemlig blevet en af delene, afhængigt af hvordan man nu staver det.
Den kategori jeg så vil ind på (og som jeg for tiden tilhører), er den hvor man sidder på nettet og fisker efter oplysninger om fiskeriet. Altså vandtemperaturer, fangstrapporter og andet godt fra havet(!)

Vandtemperaturen har ikke været af det bedre og selvom man kan fange fisk i 17-20gr. varmt vand, så er det ikke lysten der har trukket. Fangstrapporterne har været lige så sparsommelige som afvigelserne i vandtemperaturen, men så kom stormen, og med den en helt ny Østersø. DMI´s farvandsudsigter havde fået en anden farve en lysebrun, og så kom også fangstrapporterne. Der var nogen der havde fået fisk, andre havde set dem hoppe lystigt og andre igen, haft dem efter. Linus ringede mens jeg var ved at bekæmpe et par hundrede hvepse der har bygget sig et hyggeligt bo imellem mine husvægge, og med fugemasse i hånden og hvepse omkring hovedet måtte jeg stå og lytte til den seneste fangstrapport fra kysten. Da jeg gik i seng fredag aften (lørdag morgen), stod Linus op og tog ud for at fiske - han overvejede at ringe, men tænkte jeg sov og kørte alene ud. Efter at have fisket et par timer uden videre resultat stoppede Linus ved en lille plads. Uden fiskestang tog han en tur langs stranden, men fortrød hurtigt da han så hvor lækkert vandet så ud. Ergo, op igen og hente grejet for at tage et par kast. På en grøn/gul wobler huggede det hårdt længst ude, og efter en lidt kedelig fight kunne Linus lande en smuk sommer ørred på 3,6 kg.

Det var noget der tændte mig, så samme aften var vi på vej for at tage et par timer. Men tingene ændrer sig hurtigt på kysten. En lun sommerdag, med lidt strøm i vandet, havde fået temperaturen op på 16 gr. 3 grader mere end da Linus var ude om morgenen. Ikke desto mindre lykkedes jeg at overliste en fed havørred på 45cm. efter 10 minutter på plads 2. Vi så flere fisk i vandet, men tvivlede på det var havørred (måske rimte?) - hornfisk var det ihvertfald ikke, og dét kan jo redde en hel weekend for mig...!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar