tirsdag den 10. juli 2007

2007.07.10 Fisk eller lyn

Hvad er det jeg vil have? Sommertemperaturer og tordenvejr, eller det her skodvejr, der så åbner for mere kystfiskeri? Jeg ved det ikke, for forleden kunne jeg ikke bestemme mig for hvad jeg helst ville have. Men unægteligt så fisker jeg mere om foråret når der er større muligheder, end nu... aften- og natfiskeriet er svært. Gejsten skal holdes oppe på en hel del tomme ture eller så prikker jeg bare ikke rigtigt? Der er jo nogle der fanger om natten, bare ikke lige fra denne side af sundet, hvad jeg ved af. Og et godt tordenvejr går man aldrig fejl af... men det gør man heller ikke af en stor fed blanko!
Nå, hvorom alting er, så har jeg skrevet rigtigt meget med Johan fra Lustfiskerna. Vi havde længe snakket om en tur på kysten, men hver gang han kunne fiske, skulle jeg noget og hver gang jeg kunne fiske, skulle han noget - ok, vi var ude, men fangede hver for sig ingenting. Når vi endelig havde mulighed for at komme ud, var vejret af helvede til. Men så...

Johan mente vinden tog af under aften, og foreslog en tur. Jeg var ikke helt klar på den, men eftersom vinden faktisk tog af, så var det et hurtigt måltid mad der blev stoppet i hovedet da jeg kom hjem fra jobbet, og så af sted. Johan havde lige pakket ud og stod og spejdede over vandet da jeg ankom. Allerede oppe ved bilen kunne jeg mærke der var forandring på kysten, og da jeg gik i vandet var mine anelser helt rigtige. Det var faktisk koldt at stå udvadet i de åndbare waders, idet jeg kun havde lange underdrenge indenunder - hvorfor? Tjo... 12 gr. midt i juli måned havde jeg ikke forventet! At der var lidt sø, men ellers helt klart vand, fik mit eget fisketermometer helt op, og så gik det bedre med at holde varmen.

Efter en time var der intet sket. Johan kørte med kasteflåd, og jeg som sædvanlig med spin. Der gik yderligere en halv time, før der endelig var tegn på liv. En følger i 2-3 kg´s klassen var helt med inde og vende. Den brede ryg kunne lige skimtes i en bølge, men hugge ville den desværre ikke. Mit fisketermometer steg yderligere et par grader, men fisken var væk og der skete ikke mere. Noget skuffet måtte jeg drage hjem ved midnat, og efterlade Johan fortsat fiskene.

Gad vide hvad fiskene laver, når vi lystfiskere efterhånden kan tilbyde det meste inde på det kystnære vand? Vi har køligt vand, et enormt spisekammer, strøm, bølger og bevægelse i vandet, samt steder at søge skjul hvis nu der kommer en endnu større fisk forbi... og så har vi os lystfiskere, men det ved fisken ikke.

Eller gør den?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar