søndag den 14. oktober 2007

2007.10.14 Nye geddeture


Tænk at man sådan kan købe sig en stang og så slet ikke bruge den. Hvis det skal være ærligt, så burde der stå "ikke kan nå at bruge den", men kan man få tid til at gå på arbejde, kan man også få tid til at fiske - eller noget i den stil.

Jim og jeg havde aftalt at mødes kl. 8 oppe på tanken. Ikke at vi hænger ud dér, men så kunne vi få noget kaffe samt morgenmad og flyttet grejet over i den enes bil, så vi ikke skulle køre i hver vores. Ganske smart træk at vælge Jim´s, fandt jeg ud senere på dagen.
Listerlandet - forbundet med helt vildt meget havørredfiskeri, men også gedder. I hvertfald for mit vedkommende. Ikke at jeg fangede nogen i dag, men jeg købte da min fluestang med henblik på gedderne deroppe, inspireret af andres fangster. Og jeg er stadig glad for min fluestang, trods at Jim (nødvendigvis) fejede mig af banen i dag.

På vores første plads, en plads jeg har et nærmest kærligt havørredforhold til, skulle jeg prøve at koncentrere mig om gedderne. Jim fortalte lidt af hvert om store gedder, og jeg fik lov at se hvordan han bandt en 27-28 nye knuder til mit forfang, så det kunne modstå dagens første 100 cm. fisk. Jeg mener, det er vel meningen at jeg skal fange den fisk, ikke? Jim piftede efter en time. Han havde fisk på. Jeg så lige den spændte klinge og lidt plasken i overfladen, før den røg af. Kastet efter skete det samme, mens jeg intet mærkede.

Jim gik videre, for han gider altså ikke fiske på samme plads for længe af gangen. Jeg møvede rundt mellem de samme sten, og måske var det derfor jeg intet mærkede? Ingen fisk i sigte så vidt jeg kunne se, så jeg gik over på Jims side, for at få mere luft fra højre til mine lange følsomme fluekast! Så havde Jim fast fisk igen. Denne gang blev den siddende og en tykker gedde var oppe at vende. Jeg kastede ekstra langt derefter, og sørme om ikke en gedde var oppe og hive i fluen.

Det der med tilslag skal jeg vist lige lære noget mere af! Ikke nok med at jeg bommede den første gedde. Nej, jeg bommede også nr. 2 og 3, mens Jim fik 2 til. At han samtidigt havde bommet flere, gjorde ikke min situation bedre, men ved godt mod drog vi videre til geddepladsen. Altså G-E-D-D-E-P-L-A-D-S-E-N! Her skulle jeg ihvertfald nok få fisk, næsten garanterede Jim.

Som sagt var jeg glad for vi tog Jim´s bil. Vejen vi kørte af, har vist aldrig været og kommer aldrig til, at tegnes på et kort. Når jeg siger vej, er det måske også så meget sagt. "Hjulspor til bil, med lidt forhindringer" ville en ejendomsmægler måske beskrive den. Nå, det gik ikke så nemt med fiskene. Jeg havde en gedde oppe ved fluen og så 4 gedder senere. De 2 af dem skræmte jeg, og de 2 andre var oppe i Jims hænder til afkrogning.

Geddefluefiskeri er bare fedt! Jeg vil meget gerne prøve det noget mere/oftere - og kun på den måde kan jeg lære at kaste bedre, og også give tilslag på det rigtige tidspunkt. Jeg mener... øvelse gør mester, eller?
Grillpølser fra Slagter Carl i Gilleleje, kan redde enhver fiskedag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar