lørdag den 22. september 2007

2007.09.22 Øresundsgedder

På geddefiskeri langs Øresundskysten. (Eller rettere, på opsøgende geddefiskeri)

En aftale med Johnny og Anderhov gik på at vi skulle finde de der brakvandsgedder i vores nabolag. Det er ingen hemmelighed at Foteviken var vores mål. Tidligere tiders lystfiskere har fanget mangen en gedde der, og såvel bekendte som min egen ikke-fiskeinteresserede nabo, kunne fortælle om kæmpegedder med tænder så store som pylonerne på Øresundsbroen. Men det var så dengang...

Nu til dags har erhvervsfiskerne (som altid, er det dem der ødelægger det hele) opfisket den store bestand af gedder, og kun med kendskab til pladserne, vejret, vandstanden, temperaturen og årstiden, kan man være heldig at fange sig en gedde. Med andre ord, en udfordring der var værd at prøve. Så kl. 9 var vi fremme ved målet og fik straks udstyret klargjort. Jeg har kun fisket 2 gange med min nye fluestang, så jeg glædede mig til at få den i sving igen.

Efter et par hundrede meter i ankeldybt vand og mudderbund kunne vi smide taskerne på en lille ø eller holm, om du vil. Dernæst skulle vi liiiige gå et par hundrede meter til, før vi nåede en dybde hvor gedderne kunne stå og så startede vi ellers jagten. Jeg så en hvirvel på vejen ind, efter jeg havde fisket klart på den plads og Johnny så en mindre skygge bag sin flue på et tidspunkt. Det var så alt der skete de første timer. En cola fyldte kroppen med lidt energi til vores tunge vandring, men vi fik brug for meget mere, idet den næste plads krævede en del hård vadning. Ikke vidste jeg at Foteviken var så tung at gå i. Der var mudderbund og tang, og så gik vandet til lårene - altså omkring 20-30 cm. vand at fiske i. Hvis der så bare var gedder, men dem så vi ingen af. Til gengæld var vi tvunget til at gå hele tiden, ellers sank vi i. Og på den måde nåede vi faktisk pænt langt ud, før vi indså at vi ingen fisk fik, men også skulle ind igen. Og det var godt nok en hård tur, med tanke på hvor dårlig min kondition er.

Men nu har jeg prøvet det fiskeri, og ved da i det mindste hvor jeg kan finde gedderne fremover - tror jeg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar