tirsdag den 18. september 2007

2007.09.18 Sandgraveren

En lille opfølgning til indlægget fra 08.09.2007

Jeg fik en mail fra Ralf, der gennem en ven havde fundet ud af noget med den edderkop vi så.
Et selskab kaldet European Society of Arachnology har kåret edderkoppen til "Årets edderkop 2007". Jeg har lidt svært ved at give udtryk for den slags kåringer, men ikke desto mindre har jeg fotograferet en mindre sjældenhed, og som Ralf så fint sagde det, så er det en af sidegevinsterne ved lystfiskeriet.

ESA ville gerne vide hvor jeg havde observeret den og fik derfor en mail, og lidt flere billeder.
Edderkoppen hedder populært "Sandgraveren". For dem med hang til meget mere information, besøg deres side her

Jeg er måske lidt skuffet over at jeg ikke kan få den opkaldt efter mig - på den anden side, så kunne jeg bedre tænke mig at få opkaldt et lidt sejere dyr, end en edderkop efter mig. Hvad skulle den for i øvrigt også hedde? En "klammer-sydkyst-oplevelse"? Eller bare en "dahl". Tænk hvis folk så dette uhyre og skreg "dahl" i bare væmmelse? Nej, det er nok godt den bare hedder Arctosa cinerea.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar