lørdag den 8. september 2007

2007.09.08 Ydrkk... 8 bens klammo

Såvel som med Johan H. og Jacob, har jeg også med Ralf skrevet en del om fiskeri. Ralf og jeg ville også gerne ud at fiske sammen og i de sidste måneder har vi haft lidt forskellige pladser oppe og vende, samt flere "måske dér" ture. Men en var sikker; Det var afslutningsturen på Sydkysten, og den holdt vi fast i. Dermed trak jeg det længste strå og vandt den første vigtige hjemmebanefordel. Nu skulle Ralf bare ha´ - skulle han!

Som en anden god vært, viste jeg en af mine favoritpladser frem. Der plejer altid at være fisk og der gik også kun en halv time før jeg havde fat i noget. Et voldsomt hug og en hvirvel bag blinket afslørede havørreden. Da jeg kastede igen, huggede fisken endnu engang, men desværre for mig, forkert igen. Denne gang så jeg tydeligt fisken - en blank nær de 3 kg. Med skælvende knæ blev revet grundigt affisket, men der var kun den ene i denne runde. Vinden vred et par klik mod vest og bølgerne blev store - så store at jeg i et uopmærksomt øjeblik blev "klappet" på skulderen af vandet. Jeg var vist også kommet rigeligt langt ud i min jagt på havørred, så jeg gik ind for at høre hvad Ralf havde oplevet. En mindre fisk var landet og det var det. Hmm... 1-0 til gæsten.

På bedste spejdermaner forsøgte jeg at tænde ild til lidt tørre blade og noget bark, men det var først da Ralf kom med noget papir, vi fik gang i bålet. På de efterfølgende gløder blev der ristet et par pølser og det er altså ved at blive en god vane, det med bål og pølser. Det er et behageligt afbræk i fiskeriet og man slapper meget bedre af - og så er varm mad altså et hit på kysten!

Med sennep og ketchup fedtet op under neglene, kunne fiskeriet genoptages. Der var gået et par timer og et enkelt halvt mislykket pladsskifte, før vi igen stod på samme rev. Det så for godt ud, til at vi kunne fiske andre steder. Men først ved 19 tiden skete der noget. Først ser Ralf en blankfisk der næsten er ved at hoppe op i hans waders, dernæst ser vi begge en smældfed opgangsfisk gå fri af vandet tæt på, og så får Ralf sgu fisk igen. Havørreden er max 20 cm., men øhh... 2-0 til gæsten og sådan ender stillingen, med kun 6 dage til fredningen.

Imorgen! Der skal den dæleme ha´!


P.s. Er der forresten nogen der ved hvilken slags edderkop, der er på billedet? Den havde samme størrelse som en jagtedderkop, men farvetegningen er godt nok anderledes end hvad jeg før har set.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar