søndag den 20. januar 2008

2008.01.20 Premiere fiskeri

Årets første tur... og så ved jeg ikke lige hvordan jeg ellers skal starte dette indlæg.
Johnny og jeg havde aftalt at mødes, når han var færdig med fodbolden. Afgang fra Trelleborg omkring middag, og østover. I går var jeg ude fordi jeg ville fiske, men det var lidt nedslående at se kysten. Man kunne sagtens fiske på pladserne, men med en sigt på under 10 cm. og en del tang flere steder, gad jeg ikke engang overveje at gå i mine waders. Det blev til billeder og et par kilometer på vejene langs Sydkysten.

Til dagen i dag burde sigten være mærkbart bedre, men der var ikke den store forskel mens kystpladserne gled forbi bilen, der i rasende fart slugte kilometer efter kilometer. "Aha... her er der kun brunt" tænkte jeg, og stoppede bilen hos danskeren. Vi måtte prøve, for ellers var der kun udsigt til 2 alternativer, hvoraf det ene indebar at køre til Österlen. Jeg ved ikke hvad man skal sige om sigten, men Johnny og jeg holdt os nok lidt oppe på at der måske var mere klart derude hvor blinkene landede. Tvivler på at det forholdt sig sådan, for det var ikke til at se forskel, men jeg kunne ikke se mine støvler i knædybt vand, så tvivlen har nok været rimelig. Det blev til et par hurtige kast med nogle tunge blink der kom godt afsted og så blev vi enige om at skifte plads.

Jeg havde mit Ferrari sæde med, hvilket Johnny kiggede misundeligt på, mens han måtte afmontere sig selv før billetten til bilen kunne indløses. Sådan et Ferrari sæde skal vist indhandles hurtigst muligt, hvis jeg tolkede sidekammeraten korrekt.

Med i hånden havde vi hver vores madpakke og sad og guffede "macka" i bilen, mens vi fortsatte vores færd forbi de brune pladser. Jeg havde en lille destination jeg ville prøve - regnede ikke med at den var ledig - men heldet var med os, og pludselig var jeg ved at få ost og skinke galt i halsen, for nu ville jeg altså ud og fange årets første. Det så faktisk godt ud og vandet var en del mere klart her. Støvlesnuder i sigte med vand til livet - men så kom der en bølge og 2 til, og jeg kom ind på lavere vand igen, hvor dagens første fisk gav mig tegnet til at jeg bare kunne fortsætte. Desværre mistede jeg fisken, eller mistede er nok for meget sagt, for den sad aldrig rigtig fast på krogen, men fisk var det og med lidt held kunne der være flere derude? Dem (eller den) sørgede vores "kammi" længere nede på revet for at fange. Ganske vist ingen stor fisk, men det er fuldstændigt ligemeget når jagten går på årets første.

Nå, dagen endte med at jeg vadede pænt ud på revet og tog mig af et par bølger med både ryg og bryst. Fedt med lidt hårdt vejr og gang i vandet - og fast grund under fødderne.
Selvfølgelig... hjulet! Jeg har jo købt mig en Stella 3000FD som jeg premierefiskede i dag. Det er et uhyggeligt lækkert hjul, men det komplet fjollede megahåndtag, er da en lam opfindelse. Der går noget tid før jeg vænner mig til det. Derudover syntes jeg godt nok at sådan et 3000 er lidt klejnt til mit fiskeri i den slags vejr, men det skal lige prøves et par ture endnu.

Billederne er fra i går, lørdag. Af en eller anden grund fotograferede jeg ikke i dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar