søndag den 6. januar 2008

2008.01.06 Premiere rav

Så fik vi nytåret overstået og er startet på en frisk. Nytårstankerne gik på en stor blank havørred over 5 kg. Dvs. tankerne gik på flere af dem, hvis jeg skal være helt ærlig. Nu må vi se hvordan det kommer til at gå, for jeg skal som udgangspunkt fiske efter dem, hvis jeg skal have en chance for at fange dem. Det var ikke hvad jeg gjorde i dag.

Premieren havde jeg en plan om at gøre til tradition, men hvis noget skal kaldes tradition skal det jo følges - dvs. gentages og ikke brydes, og det gjorde jeg så i år. Jeg havde fået rigeligt med lækker snaps og kolde øl nytårsaften, så jeg var ikke videre frisk på en tur da jeg kom hjem. Burde have taget ud, for der kom fisk på land, og da vejret samtidigt bestemte sig for at blæse op fra øst og sydøst i løbet af ugen, fik den ødelagt kystvandet godt og grundigt, så jeg endte med at lede efter rav i dag i stedet for at komme ud på årets første fisketur. Men tro nu ikke det var en straf for mig - det var selvvalgt.

Min tidligere kollega Lennart og jeg havde aftalt træf oppe på tanken kl. 10. Afsted til kysten med waders, kes og "kratte". Det første vi møder er et par danskere der havde været i vandet og ledt. De var kommet fra Danmark om morgenen, kun for at lede efter rav - det havde de så gjort de sidste 20 år for det var godt her. Med andre ord, bor jeg ikke så langt fra en guldåre af rav, og jeg var ikke klar over at det var så godt.

61 stykker rav senere er jeg klar over hvad jeg er gået glip af de sidste 4 år. Overvejede et øjeblik at lægge fiskeriet på hylden for i år, men bare rolig... dette bliver kun en beskæftigelse, ligeså snart vinden lukker kysten eller jeg ikke gider fiske. Hmm... www.fiskeravbog.dk var måske værd at overveje?

I sidste uge blev der fundet et stykke rav på 700 gram, samt 3 mellem 200 og 350 gram. Dem er der ikke meget kamp om, så jeg vil så absolut satse alt på at finde en sådan klump. Pludselig gør det ikke noget hvis det blæser af hulen til fra sydlige retninger i weekenden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar