tirsdag den 16. december 2008

2008.12.16 Jordskælv 4,8 på Richterskalaen

Ja, under favoritter kunne jeg skrive fiskeri, rav, foto, uvejr og en masse andet, men stod der jordskælv, vil folk tro at jeg ikke bare er syg, men også lettere forstyrret. Det vil I have ret i, for hvordan kan man syntes om noget man hverken har oplevet før og som desuden er en ødelæggende naturkraft?

Jo, det kan man fordi mennesket ikke betyder en fis i Moder Naturs store næver. Så kan du lære det!
Jeg vågnede kl. 06:15 hvilket var helt planlagt, idet endnu en af de der nødvendige dage på kontoret lurede efter solopgangen. Min yngste pige var vågen og skulle skiftes, hvorfor jeg vendte bagdelen mod øst og hvilede mine øjenlåg indtil badeværelset blev ledigt. Og så skete det... sengen begyndte at ryste. Jeg ville så gerne sige at jeg røg ud af den eller over på fruens side, men det skete ikke - det føltes bare sådan. Huset knagede, som under en storm, og glas klirrede samtidigt som en meget dyb rumlen fyldte baggrunden. Hold kæft hvor blev jeg bange! Jeg vidste omgående at det var et jordskælv, trods min totalt manglende erfaring på området. Ikke desto mindre røg jeg ud af sengen i en ny rekordtid og havde ord som "eksplosion" og "færge ind i molen" i tankerne. Men inden jeg nåede op, var fruen - også hun i en ny rekordtid - færdig på badeværelset. Hun kom styrtende mod mig og var skræmt fra livet, af det hun først troede var en stor lastbil det kørte forbi. Ude på badeværelset havde alt selvfølgelig også rystet og fruen slog efter lastbilen, tankerne over på varmepumpen der var røget en tur (og lidt til) og på de følgende sekunder, hvor skælvet fortsatte, over på det der var værre.

Man tænker meget i sådan et par sekunder. Rigtigt meget... jeg blev fyldt med ærefrygt og havde kuldegysninger timerne efter. En helt utrolig fed oplevelse og jeg er selvfølgelig glad for at ingen kom til skade i det jordskælv der i disse timer beskrives som det største i over 100 år for vores område.

Moder natur - du styrer!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar