fredag den 19. november 2010

2010.11.19 Bornholm, dag 1

Gad vide om vejret et eller andet sted er planlagt lang tid i forvejen? Altså planlagt i det format, jeg nu planlægger mine fisketure? Jeg er ihvertfald skråsikker på at jeg næste år kan forudsige blæsevejr fra rigtigt kedelige retninger, når jeg har datoen for afgang til den, forhåbentligt, kommende bornholmertur. Fra den dag vil det blæse og det er med garanti! Og nej, jeg prøver ikke at være pessimistisk, men det er indtil videre lykkedes vejret de sidste mange år, at ramme lige på med usselt vejr, når jeg skal på min årlige novembertur. Öland, Bornholm eller hvor det nu har været.

Og således tog vinden yderligere til fra ØNØ og gjorde sejladsen til Bornholm til en vuggende affære. Vel ankommet til det opvarmede sommerhus, kunne vi ikke høre havet. Sidste år havde der været en brusen uden videre - men i år var der stille og til gengæld farvet i vandet. Sådan minimælk agtigt - med chokopops.

Nordsiden og østsiden blev ikke undersøgt, for i den vind var det helt sikkert ikke sjovt at fiske. Vestsiden skulle testes, men det gik pænt stærkt med at konstatere at vandet havde antaget en forkert farve, grundet strømmen og vinden. Vi endte mere eller mindre, lige foran vores sommerhus i det mælkefarvede vand. Men der var fisk hjemme! Jeg startede med letfarvet og utrolig tyk skønhed, der huggede i det andet kast jeg foretog. Uha det er en dejlig følelse, når de sådan går til den så hurtigt, men sikke en kedelig fight - eller rettere, indhaling det blev. Ralf fulgte efter med en tyk og farvet fisk og så viste Ajes vejen med 2 blanke fisk. De kunne altså godt i mælken, de kære havørreder.

Dagen endte med at vi alle var blevet fuldstændigt regnet igennem af vejret og vinden, men kunne tage hjem med et rimeligt resultat, i vejrets altoverskyggende magt.
Hvis nogen kan komme med en forklaring på hvorfor jeg finder en ødelagt spand 2 meter oppe på stranden, fyldt med tanglopper og kun det, så hører jeg rigtigt gerne fra dig!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar