mandag den 27. juni 2011

2011.06.27 Premieregentagelse

Nej, den troede jeg alligevel ikke på, men det var faktisk utroligt tæt på og havde været lidt af en herlig begivenhed.

Jeg stod nemlig på revet kl. 21 sharp igen. Jeg vidste godt at den var svær at løfte, for når jeg aften- og natfisker er det nydelsen der kommer i højsædet. Dvs at jeg ikke stenhårdt går efter at fange så mange som muligt, men nyder aftenen og natten. Det er andre sanser der skal i brug og selvom jeg fisker hele tiden, fordi jeg tit er alene ude, er det ikke så koncentreret som i foråret og desuden fisker jeg også færre timer. I fjor havde Kasper og jeg et interessant sommerfiskeri over et par dage, hvor jeg toppede med en 4,4 kgs. Såvel som i foråret, som nu, tror jeg på mønster i fiskeriet, altså at fiskene hugger på "faste" tidspunkter, som vi spiser på faste tidspunkter.

Det er der for så vidt, ikke noget nyt i, så måske var det ret planlagt at den første fisk gik til blinket kl. 21:45, men desværre ikke fik fat? Den kom strygende bag og på den blanke overflade så jeg 3 pæne hvirvler for hver gang den huggede, men det kan ikke have været seriøst, for en havørred i top kondi ved dæleme godt hvordan man spiser! Jeg ved også godt hvordan jeg fører en bøf til munden! Jeg så ikke mere til fisken og så blev aftenen lidt ligesom igår, hvor det bare var helt stille og rart. Bilernes hastighed på vejen steg, til gengæld var der færre og færre af dem. Så gik mågerne igang med deres skrig over vandet og skarven fløj tættere og tættere på, altimens sommermørket langsomt tiltog. En pragtfuld aften igen, med andre ord.

Eller... garnfiskeren havde måske set mig igår, for jeg stod ikke på samme plads, da han nu fyldte mange hundrede meter på revet. Det er surt at disse såkaldte fiskere, kan få lov at sætte deres net så nær land og komplet ødelægge en strækning fuldstændigt. For ikke at tale om hvor mange fisk de tager? Jeg noterede mig at der let kunne stå 10 personer på garnfiskerens område. 10 x turister med 2 overnatninger, giver sikkert en del flere penge i kassen end de fisk garnfiskeren måske vælger at "redovisa".

For ikke at tale om det faunamæssigt fordelagtige i at have mange fisk på kysten. Til mig... turisterne og dem der fisker lidt for sjov. På den anden side... kender jeg mig selv ret, så er jeg ikke nummer 11 der kommer til revet, hvis der står 10 i forvejen.

Og så sagde det skraldebang, lige midt i tankerne om net, turister og alt muligt andet. Sikke et chok, for jeg var ærligt talt ikke forberedt. Desuden huggede fisken tæt på mig og gik dernæst helt amok med hop og udløb. Ren modsætning til fisken igår. Fighten tog til og jeg kunne mærke det var en god fisk igen, som desuden vandt mere og mere line fra mig. Efter et stykke tid, fik jeg den ind mod mig og kunne der konstatere at det var en +3 kgs og så røg krogen sgu ud af munden på den...

Nøøøøøj hvor jeg var ærgerlig. Ikke at jeg havde noget tilgode, men det er surt når de ryger efter en god fight. Opildnet af den herlige fight, fortsatte jeg et stykke tid til, men der skete ikke mere og så tog jeg hjem til en kold pilsner på terrassen sammen med nattergalen.
Du skulle have været der. Både med på kysten og på terrassen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar