lørdag den 26. november 2011

2011.11.26 Bro bro drille

Tænke sig! Vinddrejning og solskin. Fisk? Nej, for på Bro hvor der på lignende pladser (alle andre steder i verden) havde været fisk, er der ikke fisk i havørred vejr. Vi blev endda 18 mand på pladsen, som alle mente det samme. Men kun en enkelt fisker langt langt ude på Store Bro fangede noget. 3 stk på måske 30 cm. hver, blev nettet og derefter fumlet rundt, inden de vist nok fandt vejen til vandet igen.

*Censur* Der er sådan på Bornholm at alt med finner skal dø. Hvis du død og pine skal smide en fisk ud, så skal den helst mishandles først. Ellers skal den dø! Husk det, når du tager forbi Bornholm. Slå alt ihjel!

Glem det ovenover. Jeg forstår bare ikke hvorfor man skal nette sine fisk, hvis man alligevel sætter dem ud igen. Er det så svært bare at løsne krogen? Og hvorfor skal alle fisk over målet absolut slagtes? Er det sådan en jægerting eller er jeg bare hellig, fordi jeg sætter næsten alt ud? Dem jeg kender der spiser havørred, laks, torsk etc. kan godt sætte fisk ud, men så snart du er på Bornholm så skal den store slagtekniv bare frem. NU skal de fandme dø, de fisk...

Ja ja ja. Jeg er jo blevet gammel igen, men lidt mishagsytringer efter så mange år i Skåne er altså fuldt tilladt!

Bro drillede og mængden af mennesker førte tankerne hen på en forårsdag på Sydkysten. Det var ikke derfor vi var på Bornholm og kursen blev derfor lagt nordpå. Nordpå til de forhadte klipper. Ajes kan i sin naivitet godt stå og fiske over 55 meter vand, for hvem ved hvad dybet gemmer. Og dybet gemmer helt sikkert på fisk! Du skal bare stå der længe nok. Og han har ret! Men Ralf og jeg kan ikke samle tankerne om at stå stille på en klippe og kaste ud i det endeløse, hvilket ikke er gået Ajes næse forbi. Alternativet blev en stenet klippekyst med lavt dybt vand, som egentlig var ok fin for mig. Sådan lidt Ølandsagtigt. Altså ikke en rigtig klippe, men heller ikke helt kysten som du kender den.

I øvrigt, inden du bliver for smart og undrer hvad filen vi laver på Danmarks eneste klippe-ø, og så ikke gider fiske fra netop klipper... tja. Du har lidt ret, men Bornholm har en Vest- og en sydkyst som er umådeligt tiltalende og uden klipper og de 2 strækninger alene, er en tur værd. Der er bare lige den hage at vi de sidste 3 år ikke har kunne fiske på de strækninger pga. vejret - men det er en anden sag.
Efter pølserne blev den nye plads taget i brug og en tiltagende fralandsvind holdt mig på plads på et par sten i vandkanten. Der var heldigvis fisk inde, for de huggede og fulgte efter, men jeg undrer om det var opgangsfisk, for de var ikke allesammen sådan helt 100% klare i deres nysgerrighed. Jeg fik en fed målsfisk på krogen og genudsatte den igen efter en kort fight og så var dagen faktisk også rigtig kort, for pludselig var den omme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar