søndag den 27. november 2011

2011.11.27 Storm


Som sagt: Vejret har det med at ændre sig til det værre og en hel del værre, når der står Bornholmer tur på programmet. Det er ærgerligt at vi endnu ikke har fisket på hverken Syd- eller vestkysten endnu, men sådan er det åbenbart. Hvad skal vi gøre ved det? På vejen hjem, sad vi faktisk og overvejede andre steder næste år, men det er jo ikke Bornholms skyld at vejret bliver noget gøgl, netop som vi skal afsted. Alligevel er det også irriterende at vores ture konstant og hele tiden skal rammes af små fisk, dårligt vejr og mange mennesker. Måske er vi lidt blåøjede, måske er vi bare uheldige. Eller vent... jeg er heldig. Ralf og Ajes er heldige, for idag mødte vi en københavner der betroede os at vi slet ikke havde fisket på Bornholm, før vi var faldet i vandet. Nå, ok... det har jeg så også hørt andre fortælle mig om Listerlandet, Stevns og Sydkysten. Tillykke Ajes, du er manden der er en rigtig lystfisker på Stevns! Vi andre, vi fisker bare... fordi...

Stormen ladede op. Træerne knaste og selvfølgelig kunne en tynd undermåler ikke svare igen på alt det der skete oppe på det tørre. Jeg sad på min sten i Aarsdale og håbede på lidt størrelse på fiskene, men nej.

Så stod vi ved en å og skulede efter fisk - og fiskemuligheder - og så stoppede vi ved en plads jeg ikke lige husker, men som havde nogle lange rev med en masse blæretang og tak skal du have, der var dybt mellem de der rev. Det ene øjeblik stod jeg og kunne se til Christiansø, det næste med vand til armhulen. Ikke pladsen til natfiskeri!

Vi endte, efter en tur med Ajes dådyrøjne, oppe i Salene hvor Ajes og jeg hurtigt fik hver vores mini. Mulige revkonger, men nej. Der er mange af de der krapyler på Bornholm. De kommer og går hele tiden. I revkongelandet, er der kun den ene revkonge og så er resten af dagen bare uden fisk. Til gengæld tog stormen fat og det begyndte at blæse helt vildt. Hurtigt forsvandt sigten og egentlig var lysten også forsvundet for længe siden. Tanken om bøffer og rødvin der ventede, var noget der lokkede.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar