lørdag den 19. maj 2012

2012.05.19 Lister, runde 2, for fædre

Årh altså. Jeg skal lære det og ikke tro jeg kan kloge mig på vandet og havørredfiskeriet. Det skal ikke være overraskende at komme til Lister og "opdage" at vandet kun er 9 grader. Ej heller at der stort set ingen horn var. Det vidste jeg også godt lidt om, ellers var jeg givetvis ikke taget afsted, men alligevel var det lidt aha. Og så de første 15 minutter uden et horn. Ikke engang en følger, omend jeg til sidst mærkede den tunge pillen på agnen. Ha ha ha... vind på 6 m/s fra ØSØ, klart vand med bølger og lidt skum og fuld sol og 9 gr. For ***** det så godt ud og glemt var Sydkystens 15 plusgrader, horn i mængder og hvad ved jeg. Jeg var helt væk i dette smukke og i særdeleshed havørred venlige vandskab. Så krogede jeg et horn og derefter huggede en af de lange slanger. Heller ikke på Lister er de sjove, men så var de væk igen og jeg tænkte at der nok snart ville ske noget. Min far der var med, afkrogede også et horn. Nu skulle de rigtige fisk komme!

Som tænkt, sådan næsten i samme time, så huggede det rigtigt. Altså... det er bare så fedt det der. Et rigtigt hug og så begyndte en ret så god fight, taget i betragtning af fiskens størrelse. Efter en perfekt tailing, kunne jeg gå i land med en smuk blank havørred på 2 kg. Tænk at jeg skulle frem til maj, før...

Lad det usagte være usagt og kom videre, du! Så godt som det så ud, måtte der være flere, men jeg havde kun en fed følger i kastene efter. Siden skete der ikke mere og ofte er det jo sådan i stimefiskeriet. Og vi er også midt på dagen i maj, ikke.

Så kom tyskeren Jörg med sin kæreste. De havde været i Mörrum og kigge og ville prøve lidt kystfiskeri. Aftenen før havde Jörg set flere flotte havørreder springe fri af vandet og jeg tænkte over hvorfor jeg stod her så sjældent. Sæsonen er ved at slutte og så er fiskene i topform. Eller måske er sæsonen ikke ved at slutte? Jo, sommeren kan ikke stoppes uanset hvor kold den bliver. Vandet holder næppe 9 grader ugen ud heller. Men man burde fiske noget mere. Vinde i Lotto noget oftere og tage lidt mere fri. Det mente min far også, men som pensionist er han nok også lidt mere fri på ugedagene... ungerne er også flyttet hjemmefra. 2 fædre på tur, med fælles interesse. Men mine unger flytter ikke hjemmefra foreløbig.

Jörg ville fiske gedder og min far og jeg tog en runde til på revet efter en lang frokost. Vinden var vendt, vandet steget en del og det samme skete med temperaturen. Hornene begyndte at være mere ivrige og fulgte glade efter blinket. Sammenlagt blev det til 5 krogede og 5 afkrogede, så at sige. Men selvom de blev mere aktive, var der stadig havørred. Desværre ville de ikke rigtigt lege med. Jeg havde 2 følgere i modellen godkendt og en mindre og siden kom der en vældig flot havørred efter agnen, netop som jeg hev blinket af vandet. Den havde jeg ikke set før det var for sent og jeg kastede derfor ikke til den. Om det var den samme der var efter 2 kast senere, ved jeg ikke, men denne gang så jeg fisken noget mere tydeligt og sikke en flotter en. Tag agnen, tag agnen... kom nuuuuu... men fisken jog kun hastigst frem, for at vende og forsvinde. Den var ikke dum. Slet ikke. Hverken i størrelse eller klogskab, for jeg så den aldrig siden og var den hoppet på mit bedrag, havde den fået lov at følge med hjem. Nu blev det "kun" til den ene på 2 kg., men det skal man heller ikke kimse af!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar