søndag den 22. april 2012

2012.04.22 1. og 2. halvleg - med fisk

1. halvleg

Sikke en lortedag. En våd lortedag med sure sokker ovenpå. ØV!


1. halvleg blev afviklet med regn i panden og på videokameraet og så lige en fotoseance af en lykkelig Micke som kunne posere med en flot, fed og helblank havørred på 3 komma et eller andet. Jo, der havde været fisk og Marcus oplevede det samme. I de første par kast jeg lagde ud, var der også fisk der viste sig bag blinket. Fair nok. Det var ikke den store vind eller bølgegang og vandet var også rimelig klart. Det er lig med sky fisk, ret ofte. Eller blinkskifte... eller indspinningsstil. Eller en line der skræmmer. Jeg kunne også bare gå hjem.

Så tænkte jeg at det på var på tide at prøve som i gamle dage. Vidste ikke om jeg havde savnet det, men det skulle prøves. Bobleflådet... kasteflådet, om du vil. Thomas Hansen fra Fyn er jo helt vild dygtig med det. Han fanger fisk mens vi andre taler om det og det næppe for sjov der er lavet film om ham også. Han er sgu dygtig. Jeg ville også være med, så med Rasmus og hans spinne teknikker og alt det i baghovedet, svingede jeg en ordentlig bue ud over vandet med en glimrende reje bagefter.
Første kast gav fisk! Givetvis en lille blankfisk, men fisk! Det virkede. Et kluntet kast senere var der hug. Så hug igen og så en følger og så hug igen og igen. Det var fandme vildt. Så tabte jeg en fisk og så flere hug. Hmm... måske jeg skulle lave en Claus og prøve den der alle taler om. Pattegrisen. Men så kom hugget. Ikke hårdt, men rigtigt vådt og tungt og så tog den udløb. Mere udløb, rullede rundt og så fortsatte den ud. Jeg piftede til Micke og prøvede at få styr på fisken og imens forsvandt den i et mere hidsigt udløb. God fisk! Og så var den væk og så stod jeg bare der og gloede. For helvede da også...
Man smider da ikke de store, når der nu er så langt imellem mine fisketure og fiskene generelt, men jo. Der er ikke så meget at sige, andet end øv. Fisken var væk og jeg var ærgerlig.

Så forsvandt de alle sammen og jeg bestemte mig for at køre hjem for at holde en pause og vende tilbage hen under aften.

2. halvleg:

I tiden væk fra kysten, fik de andre ingenting, så det var en fornøjelse at komme til vandet igen og se en pæn blankfisk bag blinket allerede i første kast. Ingen hug, men skærpet interesse fra de andre fisk jeg så og mærkede og blinket blev på og så skete der noget vildt. På en halv time fangede jeg kun 1 og mistede ligeledes en, men pludselig var der bare mange fisk. Jeg havde hug i hvert kast i måske 10 kast i træk. Hidsige hug. Jeg havde følgere og hvirvler og flere hug, men fiskene ville ikke sidde på. Simpelthen så mærkeligt. Krogen kom flere gange ind og var "vredet" på linen i krogøjet, op af blinket. Så meget hornfisk agtigt, men jeg tror ikke på det. Jeg nægter simpelthen. Men det sker nu. Så ud med dig... NU!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar