onsdag den 7. august 2013

2013.08.07 En lang pause der afløses af endnu en pause, eller hvad?

Det var ikke meningen at jeg skulle ud, for jeg gad faktisk ikke rigtigt. Lysten har været lidt væk og sammen med alt for mange plusgrader (men ingen klage over sommeren) så har jeg ikke været motiveret til at iføre mig et par tætsiddende waders og stå og fiske. Men så var der noget med vinden og da den vendte under min ferie, så blev det mere end overordentligt koldt på Sydkysten. Det lokkede fiskene af vandet og fiskere til vandet, hvor jeg desværre ikke var en af dem der var ude, for fiskene var endelig til stede i et omfang der drejer tankerne hen på en glad forårsdag og absolut ikke en højsommer dag i juli.
De store fisk blev nappet, men nu var min interesse vækket en smule og tankerne gik mere og mere på at iføre sig vadebukserne og alligevel stå der i det våde sommervarme flydende element.

Som sagt så gjort. Med Urban. Turen til vandet gik langsomt, for varmen var påtagelig! Men tempoet var kun nede indtil vi begge pludselig så en sildestime blive jagtet. Fiskene sprang fri af vandet flere gange og så glemte jeg alt om temperatur.
På rekord tid stod jeg udvadet og klar. Nu manglede fiskene bare at hugge, for tilstede, det var de. De hoppede, "head & tailede" og markerede sig flere gange. Fantastisk! Og det var ikke kun små fisk. Men der skete intet. Vandtemperaturen på 19 gr. fik mig på 2 tanker. Den ene at fiskene godt kan være i vandet i over 17 plus. Ikke at det var noget jeg ikke troede, men jeg har aldrig haft fiskeri i den temp. før. Den anden tanke gik på at de her fisk savnede noget vand.
De gik i en enorm cirkel og eftersom jeg stod i nærheden af en å, så var det ret tankevækkende at tro at de her fisk kun venter på at komme op i en å - snart! Det kunne, sammen med vandtemperaturen forklare deres manglede hug villighed. Men så var der de der sild der blev jagtet...
Sildene forblev sild - også de badende på stranden bag os - og vi tog hjem da mørket indfandt sig med mørke skyer der varslede nyt vejr.
Imorgen?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar