tirsdag den 20. august 2013

2013.08.20 Og så pludselig

Det var 2. dagen efter ferien og humøret måske ikke lige tip-top og derfor ej heller indrettet på fiskeri, men da jeg kørte over Øresundsbron og så vandet, bestemte jeg mig lige for at tage en tur langs kysten hjem og det så unægteligt godt ud. Sådan lidt "jeg-vil-gerne-fiske-efter-havørred-NU" agtigt. Så ordren om en hurtig afhentning af ungerne blev accepteret og efter et "hej hej" i døren, nu med kysthabitten på, så var jeg allerede ude igen, inden jeg overhovedet var hjemme. Det var effektivt. Jeg var på vej!

Den udsete plads var brun. Det er jeg også - men jeg skal så heller ikke fiskes. Jeg skal fiske, så det var videre til næste plads. Optaget til og med! Næste... tjaa... men jeg skal lige se den næste igen og så var det at jeg kom i tanke om knuden og mente det var en fejl ikke at have tænkt på den i første omgang.
Svedende stod jeg udvadet og havde ikke engang bundet en knude til gennemløberens krog. Som fiskefeberen kan gøre det af med en, når man pludselig er i gang. Knuden virkede og så måtte jeg tilsidesætte de fine fornemmelser om løse ender fra linen der burde være klippet af. Fiske - NU! Sagde jeg...

Der skete ikke rigtigt noget og jeg syntes ikke tiden var til alt for meget bytten rundt, men da jeg målte vandtemperaturen, bestemte jeg mig alligevel for at det måtte briste eller bære.
Det bar. Ikke fordi vandet var koldere eller bedre på den sidste plads, men det sagde bare skraldebang allerede efter et par kast og så havde jeg landet en flot tyk opgangsfisk, som blev genudsat. De er virkelig flotte, de opgangsfisk.. og tykke!

Jeg drog over revet, efter at have haft nogle mindre følgere og så kom der flere fisk. Først hapsede jeg en regnbueørred på knap 50 cm. som fulgte med hjem - de er jo ikke begrænset i længde og er desuden en trussel mod havørreden når den gyder.

Dernæst gik en temmelig pæn fisk fri af vandet foran mig - den huggede fejl da den fulgte med ind og forsvandt i nogle store hvirvler. Siden tog jeg 2 mindre blankfisk under målet. Filmede endda en fisk hoppe fri af vandet 2 gange og følgende at den hugger, men den film er for lang og fisken ikke vildt tydelig, så...

Det var en god aften på kysten.

I maven på regnbuen fandt jeg en ufatteligt stor mængde tanglopper. Det forklarer hvorfor den var så udspilet. Så kan jeg godt forstå den trængte til en bornholmer pil...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar